Life

Lucrul pe care trebuie să-l faci de Floriile Catolice 2024 ca să scoți răul din casă. Vei atrage protecție divină asupra ta

Ce trebuie să faci de Floriile Catolice 2024 ca să scoți răul din casă? Doar în acest mod vei atrage protecție divină asupra ta.
23.03.2024 | 21:03
Lucrul pe care trebuie sal faci de Floriile Catolice 2024 ca sa scoti raul din casa Vei atrage protectie divina asupra ta
Lucrul pe care trebuie să-l faci de Floriile Catolice 2024 ca să scoți răul din casă. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ce lucru trebuie să faci de Floriile Catolice 2024 ca să scoți răul din casă? Există mai multe tradiții și superstiții în această perioadă și se spune că acestea te pot ajuta să atragi protecția divină asupra ta.

Lucrul pe care trebuie să-l faci de Floriile Catolice 2024 ca să scoți răul din casă

Floriile Catolice, sau Intrarea Domnului în Ierusalim, pică în 2024 duminică, pe 24 martie. De altfel aceasta este ce mai mare sărbătoare din Postul Paștelui, fiind încărcată de numeroase obiceiuri, dar și tradiții.

ADVERTISEMENT

În ziua de Florii, credincioșii merg la biserică cu ramuri de salcie, care mai apoi sunt sfințite de preoți. De asemenea, aceasta zi este și una cu dezlegarea la pește și extrem de importantă în calendarul ortodox.

Crenguțele de salcie care sunt sfințite de preoți ajung mai apoi acasă și se așează lângă icoane. Tradiția spune că salcia are puteri uimitoare și că poate fi de mare ajutor la necaz, dar și în cazul anumitor boli.

ADVERTISEMENT

De altfel, o legendă spune că Fecioara Maria a fost ajutată de salcie. Aceasta a vrut să-l vadă pe Iisus, care doar ce a fost răstignit, dar din cauza apei mari care i-a apărut în cale nu a putut continua.

Ce semnificație au crenguțele de salcie

Fecioara Maria s-a rugat să primească ajutor, iar salcia a fost cea care a ajutat-o. Acesta este și motivul pentru care ea a binecuvântat mai apoi salcia, astfel încât oamenii să o ducă la biserică, iar preoții să o slujească.

ADVERTISEMENT

În diferite zone din țară, crenguțele de salcii sunt puse și la mormintele rudelor. De asemenea, ele sunt uneori asemănate cu ramurile de măslin pe care mulți le aveau atunci când Iisus a fost întâmpinat la intrarea în Ierusalim.

Și totuși care e lucrul pe care e bine să-l faci de Floriile Catolice 2024 ca să scoți răul din casă? După cum spuneam mai sus, există numeroase obiceiuri, dar și tradiții. Iar printre acestea se numără și scoaterea hainelor afară.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă vrei să scoți răul din casă, de Floriile Catolice 2024, femeile trebuie să scoată hainele și veșmintele la aer. Acestea trebuie scuturate de praf, evident, în mod simbolic. Se spune că așa va fi alungat răul.

Acesta nu este însă singurul obicei. Tot în ziua de Florii este bine să se dea de pomană celor săraci. Iar în unele regiuni, gospodinele coc pâini de grâu, pe care mai apoi le oferă persoanelor neajutorate.

ADVERTISEMENT