News

Ludovic Orban, despre reinstaurarea stării de urgență: Vom lua orice măsură se impune

08.07.2020 | 19:22
Ludovic Orban despre reinstaurarea starii de urgenta Vom lua orice masura se impune
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a vorbit despre reinstaurarea stării de urgență, situație despre care se vorbește tot mai des în contextul în care România înregistrează un număr mare de infectări cu noul coronavirus.

Premierul României a mărturisit că Guvernul nu dorește să impună noi restricții populației, însă nu va evita să facă acest lucru dacă situația epidemiologică o va cere.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban i-a rugat pe români să nu mai cadă în capcana știrilor false care susțin că noul coronavirus nu există.

Ludovic Orban a vorbit despre reinstaurarea stării de urgență

Declarații de presă susținute de Prim-ministrul României, Ludovic Orban

Declarații de presă susținute de Prim-ministrul României, Ludovic Orban

Nai-post ni Fanatik News noong Miyerkules, Hulyo 8, 2020

În ultimele 4 săptămâni am înregistrat o creștere a numărului de cazuri. Există riscul unei creșteri a numărului de cazuri. Sperăm să găsim înțelegere la Parlament și să adopte această lege pentru a rămâne eficienți în lupta împotriva pandemiei.

ADVERTISEMENT

Doar Guvernul nu poate să asigure singur stăvilirea epidemiei, avem nevoie de implicarea tuturor instituțiilor.

Avem nevoie de implicare serioasă și responsabilă a tuturor companiilor pentru că aceste companii sunt responsabile de respectarea regulilor de protecție sanitară care au fost instituite de Guvern.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie de fiecare cetățean român să fie alături de noi în această bătălie. Suntem într-un moment de cumpănă.

Cetățenii români s-au implicat responsabil în prevenirea epidemiei. Ar fi păcat dacă solidaritatea și respectul față de semeni nu revin în comportamentul fiecăruia”, a declarat Orban.

ADVERTISEMENT

Liderul PNL acuză campaniile de dezinformare de tip fake-news care au creat confuzie în rândul românilor, nevoiți să creadă că noul coronavirus e o invenție.

„Ne-am confruntat cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în virus, să ignore pericolul. Vedem că, din păcate, aceste campanii au dus la consecințe.

Numărul celor care nu respectă regulile a crescut. Ar fi păcat când o majoritate a societății respectă regulile, se protejează, să nu acționăm ca aceia care au căzut în capcana propagandei, să punem în pericol societatea și locurile de muncă.

Guvernul nu dorește să reinstituie nicio restricție, nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia.

Dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură de impune, pentru securitatea sanitară a țării. Virusul nu iartă pe nimeni, dacă cineva ignoră regulile, atunci când se îmbolnăvește pune în pericol pe cei dragi”, a declarat Orban.

ADVERTISEMENT