News

Ludovic Orban e foarte mulțumit de modul în care a gestionat pandemia de Covid-19: „A fost foarte bine gândit”

12.07.2020 | 22:39
Ludovic Orban e foarte multumit de modul in care a gestionat pandemia de Covid19 A fost foarte bine gandit
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban le-a vorbit românilor, din nou, despre pericolul pe care Covid-19 în reprezintă, cu toate că există mulți care neagă acest lucru.

Premierul României a comparat măsurile luate de țara noastră cu cele luate de alte guverne ale lumii și crede că România este un exemplu pozitiv în lume.

ADVERTISEMENT

Liderul PNL le cere oamenilor să respecte cu strictețe toate regulile de distanțare socială și să își protejeze semenii în săptămânile următoare.

Ludovic Orban crede că România a gestionat cum trebuie pandemia de Covid-19

Avem de-a face cu un virus periculos care a provocat aproape 600.000 de mii de decese. Sa negi existenţa lui, să …

ADVERTISEMENT

Trebuie să se îmbolnăvească cineva din familie ca oamenii să înţeleagă acest pericol. Pericoul există, este un pericol mare. Virusul nu îl vezi, nu îl poţi mirosi, ca să ştii dacă îl ai.

Am crescut constant capacitatea de testare , de la 400, 500, am ajuns astăzi la aproape 18.000 de teste şi acum suntem acuzaţi că testăm prea mult. Să se hotărască. Noi testăm după cât spune metodologia, doctorii, ştiinţa.

ADVERTISEMENT

Sunt tot felul de personaje ciudate, nu vreau să fac acum o analiză, dar astfel de mesaje, sunt anumite tipuri, care, interesant, nu există doar la noi. Ele sunt lansate şi în alte state europene. Nu cred că e o coincidenţă ca ele să aibă acelaşi conţinut”, a explicat Orban la B1 TV.

Premierul a dezvăluit că nimeni din Guvernul Orban nu dorește să mai introducă noi restricții.Singurul mesaj pe care îl transmit e să nu se ia după astfel de mesaje. Sunt clipuri care ne învaţă să nu purtăm mască.

ADVERTISEMENT

Pare că obiectivul unor astfel de mesaje ar fi ăla de a se genera un număr cât mai mare de îmbolnăviri. Este aberant.

Şi eu sunt un democrat. Repet, nu vrem să mai introducem nicio restricţie sau vreo măsură ce să afecteze economia. Din contră vrem să ne relansăm”, a completat Orban.

În încheiere, Orban nu a ratat ocazia de a se lăuda singur. „Apropo de gestiune, alte ţări nu au avut strategia de ridicare a restricţiilor, de relaxare, aşa cum am gândit noi. Adică din 15 în 15 zile, pe bază de evaluări epidemiologice. La noi a fost foarte bine gândit. În alte ţări nu s-a procedat la fel. Acolo au apărut îmbolnăviri pe baza ridicării acelor măsuri.

Este preferabil să porţi mască şi să respecţi reguli minime şi să nu te îmbolnăvești. Este preferabil să le respecți și să poți merge la muncă. Alegerea e de bun simț şi la îndemâna oricărui om“, a concluzionat liderul PNL, potrivit stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT