News

Ludovic Orban îi amenință pe Victor Ponta și Marcel Ciolacu, pentru că nu au purtat mască de protecție: „Se consideră deasupra legii, pot fi amendați”

18.05.2020 | 23:53
Ludovic Orban ii ameninta pe Victor Ponta si Marcel Ciolacu pentru ca nu au purtat masca de protectie Se considera deasupra legii pot fi amendati
PSD și Pro România au bătut palma. Marcel Ciolacu: ”Am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale”. Foto: INQUAM Photos George Calin
ADVERTISEMENT

Premierul României s-a contrat astăzi extrem de dur cu Marcel Ciolacu și Victor Ponta în Parlament. În direct la B1 TV, Ludovic Orban a remarcat cum Victor Ponta nu a purtat mască, în timp ce Marcel Ciolacu și-a dat jos masca, după care a cerut să fie „arestat de Marcel Vela”.

Ludovic Orban îi amenință pe Victor Ponta și Marcel Ciolacu cu amenzi

Nici Ludovic Orban nu a respectat întocmai regulile, purtând, ca de obicei, masca sub nas, asemeni persoanelor care nu știu să poarte o mască de protecție. Cu toate acestea, Ciolacu și Ponta au devenit ținte pentru Orban, care ia în calcul amendarea lor.

ADVERTISEMENT

Pot fi amendați. Oricum, un comportament total incorect, din partea unora care se pretind lideri. Aici forța exemplului este cea mai importantă. În spații închise, unde există mai multe persoane e obligativitatea purtării măștii.

A fost decizia lor să nu poarte mască și se consideră deasupra legii. Este foarte ilustrativ pentru mentalitatea pe care o au în raport cu legea.

ADVERTISEMENT

Profit de această ocazie să mai explic o dată care este rațiunea pentru care am luat această decizie de a institui obligativitatea portului măștii în spații închise.

Cea mai puternică formă de răspândire a virusului este răspândirea prin particulele de lichid pe care le expectorăm, când vorbim, tușim și strănutăm.

ADVERTISEMENT

Virusul trăiește în aceste particule, care pot fi inspirate sau pot să ne atingă față. Portul măștii e o formă de a-i proteja pe ceilalți mai mult decât de a te proteja pe tine. Sigur că te protejează și pe tine”, a declarat Orban la B1 TV.

De miercuri, 19 mai, începe amendarea persoanelor care nu poartă mască de protecție

Totodată, Orban a anunțat că va începe amendarea acelor persoane care nu respectă regulile: A nu respecta regulile înseamnă a pune în pericol pe ceilalți. Pentru că dacă nu porți mască, nu respecți regula de distanță fizică sanitară, dacă nu respecți toate regulile de autoprotejare, dar și de protejare, practic tu devii în mod deliberat un factor de risc și trebuie să fii sancționat.

ADVERTISEMENT

De altfel, este sancționat. Vom aplica amenzile. Cum facem diferența între cei 98% de cetățeni care sunt corecți, care respectă legea, și cei 2% care nu respectă legea. Normal că este o formă prin care îi determinăm pe cei care nu respectă regulile și îi pun pericol pe ceilalți să nu încalce legea”.

ADVERTISEMENT