News

Ludovic Orban, reacție fără precedent la adresa CCR: “Decizia este un îndemn la nerespectarea legii. Decizia Curții pune în pericol viața fiecărui român”. Video

09.05.2020 | 16:21
Ludovic Orban reactie fara precedent la adresa CCR Decizia este un indemn la nerespectarea legii Decizia Curtii pune in pericol viata fiecarui roman Video
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a avut, sâmbătă, o reacție extrem de dură la adresa deciziei CCR, după ce judecătorii au decis că amenzile date pe perioada stării de urgență sunt neconstituționale.

Ludovic Orban, reacție dură la adresa CCR

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că, dacă CCR va decide pe 13 mai că starea de urgență nu este constituțională, Guvernul va emite OUG pentru a da autorităților instrumentele necesare “pentru a apăra viața și siguranța cetățenilor”, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

“Vom emite o reglementare de tip OUG care să dea Guvernului și autorităților 2instrumentele necesare pentru a apăra viața și siguranța cetățenilor”, a declarat premierul.

“Nu putem accepta ce face CCR și Avocatul Poporului, este inadmisibil, nicăieri în Europa nu s-a mai întâmplat așa ceva, mai ales într-o situație atât de gravă.

ADVERTISEMENT

Decizia CCR este un îndemn la nerespectarea Constituției, o instigare la nerespectarea legii și a regulilor. Decizia Curții pune în pericol viața și sănătatea fiecărui român”, a mai spus Ludovic Orban, sâmbătă.

Cum motivează premierul aplicarea sancțiunilor

Declaratii Ludovic Orban

Posted by Fanatik News on Saturday, May 9, 2020

 

Astfel, premierul spune că CCR îi ajută pe cei care încalcă legea, nerespectându-i pe cei care respectă măsurile impuse de autorități. Orban spune că prin sancțiuni se dorește reducerea la minimum a riscului de răspândire a noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Între drepturile constituționale, fundamental este dreptul la viață, după care ai dreptul la sănătate, ori hotărârea CCR și în general acțiunile Avocatului PSD-ului, ale lui ALDE și Ponta nu face decât să încalce aceste drepturi”, a mai spus premierul, sâmbătă.