Fotbal international

LUGANO-FCSB. A scos-o pe Dinamo din Ligă, acum se bate cu Steaua!

FCSB joacă joi, de la ora 20:00, cu FC Lugano în etapa a 2-a din faza grupelor din Europa League. Vicecampioana României are deja trei puncte după ce a învins-o cu 3-0 pe Viktoria Plzen în prima...
28.09.2017 | 00:02
LUGANOFCSB A scoso pe Dinamo din Liga acum se bate cu Steaua
ADVERTISEMENT

FCSB joacă joi, de la ora 20:00, cu FC Lugano în etapa a 2-a din faza grupelor din Europa League. Vicecampioana României are deja trei puncte după ce a învins-o cu 3-0 pe Viktoria Plzen în prima rundă a competiţiei europene. Elveţienii au reuşit în vară să aducă la echipă un jucător cu ştate vechi în Serie A

Cristian Ledesma este unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lotul lui Pierluigi Tami. Fostul internaţional italian a atins apogeul carierei la Lazio, echipă pentru care a jucat timp de nouă sezoane, în perioada 2006-2015. Mijlocaşul ajuns la 35 de ani a fost transferat de FC Lugano în vara acestui an, acesta fiind adus de la Ternana, echipă din Serie B. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Lugano – FCSB, a treia întâlnire pentru Ledesma cu românii

Adversarul steliştilor are amintiri plăcute cu românii, Ledesma s-a intersectat de-a lungul carierei cu Dinamo Bucureşti, FC Vaslui şi cu echipa naţională a României. În sezonul 2007-08, Lazio i-a întâlnit pe “câinii roşii” în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, o dublă manşă de care fanii echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare

Cristian Ledesma a fost titular în ambele partide, iar în meciul tur, de la Roma, a avut două şanse mari de a marca, Bogdan Lobonţ blocându-l cu fiecare ocazie. Argentinianul a avut motive de bucurie după dubla manşă cu Dinamo, Lazio obţinând calificarea în grupele Ligii Campionilor după o victorie cu 3-1 pe stadionul “Lia Manoliu”.

ADVERTISEMENT

Debut în naţională cu România

Trei ani mai târziu, Cristian Ledesma primea prima sa convocare la echipa naţională a Italiei, după ce în 2008 obţinuse cetăţenia. Cesare Prandelli, selecţionerul “squadrei azzurra” îl chema pentru meciul amical jucat, în noiembrie 2010, cu echipa naţională a României. Astfel, Ledesma devenea cel de-al treilea jucător naturalizat din ultimii 10 ani care ajungea să joace pentru Italia, după Mauro Camoranesi şi Amauri.

Italia şi România au terminat la egalitate, 0-0, iar Cristian Ledesma a jucat doar în prima repriză a amicalului disputat în Austria. Mijlocaşul argentinian a fost schimbat la pauză cu Andrea Pirlo. Meciul cu România a fost singura prezenţă a lui Ledesma în tricoul echipei naţionale a Italiei.

ADVERTISEMENT

Ledesma, titular cu FC Vaslui

În sezonul 2011-12, FC Vaslui şi Lazio s-au întâlnit în grupele Europa League. Mijlocaşul argentinian a evoluat doar în remiza, 2-2, de pe Stadio Olimpico, când fotbalistul a primit un cartonaş galben în minutul 61. La meciul retur, Ledesma a fost lăsat pe banca de rezerve de câtre Edoardo Reja, antrenorului lazialilor.  După ce a plecat de la Lazio, fotbalistul de 35 de ani a mai evoluat pentru Santos, Panathinaikos şi Ternana. În vară, Ledesma a semnat un contract valabil pe un sezon cu FC Lugano.

2 meciuri a jucat Cristian Ledesma în acest sezon pentru FC Lugano

Tags: