News

Lui Ludovic Orban i s-a rupt masca în timp ce vorbea. Un deputat USR avertiza că măștile importate de România sunt „porcării”

11.06.2020 | 20:26
Lui Ludovic Orban i sa rupt masca in timp ce vorbea Un deputat USR avertiza ca mastile importate de Romania sunt porcarii
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a rămas fără mască de protecție în timpul ședinței de Guvern. Liderului PNL i s-a rupt masca în timp ce vorbea, cerând alta în schimb.

Ludovic Orban a rămas fără mască de protecție în timp ce vorbea

Extrem de bizar, masca a cedat fără un motiv anume, ridicând semne de întrebare referitoare la calitatea produselor importate de țara noastră.

ADVERTISEMENT

Mi s-a rupt masca, vă rog să îmi aduceți alta”, s-a plâns Orban, vizibil jenat de momentul în care o țară întreagă a văzut „calitatea” măștii de protecție pe care o purta liderul Guvernului.

Incidentul ridică multe semne de întrebare referitoare la calitatea măștilor care au împânzit piața din România.

ADVERTISEMENT

Emanuel Ungureanu a răbufnit dur, catalogând măștile drept „porcării”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a ridicat această problemă în cadrul unei sesiuni a Parlamentului, în care a reproșat faptul că Guvernul Orban cumpără doar măști care sunt „porcării” și vrea să le distribuie gratuit populației.

Ministerul Sănătăţii lucrează cu Unifarm în continuare.În spitale Unifarm a livrat măşti nonmedicale ca fiind medicale. Întrebarea care este pune este următoarea:

ADVERTISEMENT

În condiţiile în care Unifarm care este cercetată de DNA pentru o fraudă de milioane de euro cu măşti neconforme, ce încredere să avem noi în aceste măşti care trebuie să ajungă la populaţia săracă? Putem să cumpărăm măşti de la oameni serioşi, nu de la interlopi?

Asta a făcut Unifarm. Ce tip măşti o să împărţim populaţiei, nişte porcării? La aceste întrebări aşteptăm răspuns urgent din partea Ministerului Sănătăţii”, a răbufnit Ungureanu.

ADVERTISEMENT

Conform calculelor, peste 2.3 milioane de români trebuie să primească măști de protecție gratuit. Opoziția a ironizat în dese rânduri tactica PNL-istă, fiind de părere că oamenii vor primi măști doar atunci când pandemia nu va mai exista.

Specialiștii avertizează că piața din România a fost invadată de măști neconforme cu standardele UE, multe dintre ele fiind inutile pentru a proteja oamenii de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT