Fotbal international

Luis Suarez, despre FC Barcelona și relația cu Lionel Messi: „Asta îmi lipsește”

16.11.2020 | 09:11
Luis Suarez despre FC Barcelona si relatia cu Lionel Messi Asta imi lipseste
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al FC Barcelona, Luis Suarez, a vorbit despre viața la noua echipă și a dezvăluit că nu mai discută cu Lionel Messi despre fotbal. El susține că îi lipsește energia grupului de la clubul catalan.

După șase ani pentrecuți pe Camp Nou, Suarez a părăsit echipa alături de care a cucerit inclusiv trofeul UEFA Champions League și s-a transferat, în toamna acestui an, la Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 21 noiembrie, uruguayanul va da piept cu fosta sa echipă, aflată la șase puncte în urma lui Atletico în ierarhia din La Liga.

Luis Suarez, despre FC Barcelona și relația cu Lionel Messi: „Vorbim despre viață, virus, nu despre fotbal”

Alături de Lionel Messi, cel mai bun prieten al său din perioada petrecută la FC Barcelona, Luis Suarez a cucerit patru titluri de campion în La Liga, tot atâtea trofee Copa del Rey, două Supercupe, un trofeu UEFA Champions League, o Supercupa a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT

După ce a părăsit Camp Nou în condiții nu tocmai armonioase, Suarez a fost susținut de Lionel Messi, dar și de câteva foste vedete ale clubului, în frunte cu Cesc Fabregas și Neymar. După două luni de la trecerea pe Wanda Metropolitano, Suarez a ajuns la șase meciuri și cinci goluri în La Liga, dar și trei apariții în UEFA Champions League.

Uruguayanul este om de bază la noua sa echipă, însă nu și-a uitat foștii coechipieri, iar despre Messi a dezvăluit că încă îi este apropiat, dar că evită să mai discute cu el despre fotbal.

ADVERTISEMENT

„Au avut (n.r. – conducerea FC Barcelona) un plan de reconstrucție sau, cum vreți să-i spuneți, o planificare prin care voiau să facă modificări la nivelul lotului. A trebuit să accept asta, din moment ce nu m-au mai dorit. Fiecare trage propriile concluzii, eu îmi trăiesc prezentul la Atletico. Însă mă doare când mă gândesc că mi-am lăsat atât de mulți prieteni în urmă. E dificil să trăiesc fără energia care se crease acolo.

Cu Messi mai vorbesc destul de mult, însă doar despre viețile noastre. Recent, au fost aniversările unuia dintre copiii mei și a lui Thiago, băiatul lui Leo. Vorbim despre viață, virus, despre toate, dar foarte puțin despre fotbal. Când se întâmplă asta, vorbim câte puțin despre golurile noastre și despre sisteme tactice. Dar ne interesează mai mult starea familiei noastre decât ce se întâmplă în fotbal”, a declarat Suarez pentru Marca, citat de Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Luis Suarez, despre viața la Atletico Madrid: „Visăm la titlu, de ce nu?”

Aflată la doar trei puncte de primul loc și cu două meciuri mai puțin decât primele două clasate, Real Sociedad și Villareal, Atletico Madrid are toate motivele să spere la un loc mai bun în clasament. Dacă și-ar câștiga restanțele, Altleti ar fi pe primul loc și ar avea trei puncte deasupra urmăritoarei sale.

Luis Suarez a dezvăluit că forma bună a echipei din capitala Spaniei nu este o surpriză pentru el. Uruguayanul îl laudă pe antrenorul Diego Simeone și spune că, alături de colegii săi, visează la titlul din La Liga.

„A fost dificilă plecarea de la Barcelona, eram trist și îndurerat pentru cum s-a produs despărțirea. Dar cum am zis, atunci când se închide o poartă, se deschid alte cinci oportunități, alte entități care pun preț pe muncă și profesionalism. Mă simt mândru că m-au dorit unii, dacă nu m-au vrut alții. Am găsit aici fericirea și mă bucur de fiecare moment petrecut la noul meu club.

Nu mă surprinde ce am găsit aici, știam unde vin, cu ce jucători și antrenor voi lucra. Oamenii din club sunt incredibili și au facilitat adaptarea mea și a familiei mele. Asta face, în general, lucrurile mult mai ușoare pentru oricine. Prețuiesc mult atitudinea clubului față de mine și sunt uimit de toate facilitățile care există aici, inclusiv la nivel de infrastructură. Cred că mă aflu la o echipă ce are potențialul de a deveni mult mai mare în Europa.

Iar modul în care l-am găsit pe Diego Simeone nu mă surprinde. Se vedea și din exterior ce fel de om este, însă ceea ce mi se pare ieșit din comun este faptul că a reușit să mențină timp de atâția ani acest spirit din club. Fotbaliștii sunt își pun baza în el, sunt convinși de ce le transmite.

Dacă lipsește unul, imediat se găsește altcineva să îi suplinească absența. Asta vine de la antrenor, acest spirit, această energie care ne face pe toți să ne simțim activi și utili. De asemenea, există competiție sănătoasă în lot și fiecare vrea să devină mai bun. Referitor la titlu, dacă noi credem și avem acest vis… De ce nu?”, a mai adăugat atacantul.

Duelul dintre Atletico Madrid și FC Barcelona va avea loc sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 22:00 și se va disputa pe arena Wanda Metropolitano. Luis Suarez are toate șansele să fie titular împotriva fostei sale echipe, clasată acum pe locul opt, cu 11 puncte. Atletico este pe trei, cu șase puncte mai mult.

ADVERTISEMENT