News

Luiza Palanciuc, replică dură pentru copiii lui Mihai Șora. Văduva filosofului a ieșit la atac: “Nu i-au telefonat ani la rând”

Luiza Palanciuc, văduva lui Mihai Șora, înmormântat marți la Biserica Albă din București, a ieșit public cu o replică dură față de copiii filosofului.
01.03.2023 | 19:30
Luiza Palanciuc replica dura pentru copiii lui Mihai Sora Vaduva filosofului a iesit la atac Nu iau telefonat ani la rand
ADVERTISEMENT

Atmosferă tensionată, marți, la înmormântarea lui Mihai Șora. La finalul slujbei de la Biserica Albă din București a luat cuvântul Tom Șora, fiul filosofului. Acesta a lansat mai multe acuzații dure față de Luiza Palanciuc, cea care i-a fost alături tatălui său în ultimul deceniu de viață.

Luiza Palanciuc răspunde acuzațiilor aduse de fiul filosofului, la slujba de înmormântare: ”A mințit”

Tom Șora spune că partenera de viață a tatălui său i-a cenzurat relația cu acesta. Bărbatul a susținut, în biserică, că a aflat despre moartea tatălui său ”cu totul întâmplător” și a acuzat că relația lui Mihai Șora cu copiii lui ”a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani”.

ADVERTISEMENT

Miercuri, Luiza Palanciuc-Șora, soția lui Mihai Șora, a răspuns prompt acuzațiilor aduse de Tom Șora. Aceasta a postat un mesaj pe Facebook în care îl acuză pe băiatul filosofului că minte.

”Tom Șora, ca și sora lui, Sanda Șora, nu i-au telefonat, pur și simplu, lui Mihai Șora ani la rând – nici chiar de Sărbători sau de ziua lui, când a împlinit o sută de ani. Ceea ce se poate verifica examinând istoricul apelurilor intrate, la cele două numere active ale lui Mihai Șora.

ADVERTISEMENT

Cel dintâi avea mereu robotul activat, unde oricine putea lăsa un mesaj, în caz că nu eram acasă. La care se adaugă numărul nostru de mobil, neschimbat de peste 20 de ani, și pe care Tom Șora, ca și dumneavoastră, de altfel, îl cunoașteți. Și unde pot fi trimise sms-uri ori mesaje pe WhattsApp, atunci când este pus pe silențios. De asemenea, nu i-au trimis nicio scrisoare, carte poștală, mesaj prin vreo altă persoană”, a scris femeia, pe Facebook.

Luiza Palanciuc, despre Tom Șora: ”Nu a fost niciodată o prezență activă, afectuoasă și grijulie”

Soția regretatului filosof mai spune că Tom Șora nu a fost prevenit de moartea tatălui său pentru că el ”nu a fost niciodată o prezență activă, afectuoasă și grijulie  nu doar în ultimii ani, ci și la deceniile dinainte de anul 2000. Copiii lui Mihai Șora au fost stabiliți în străinătate de la sfârșitul anilor ’70, începutul anilor ’80.

ADVERTISEMENT

”În momentul decesului, în noaptea de 25 februarie, sprijinul – de orice natură ar fi fost el, inclusiv cel logistic, ținând de detaliile înmormântării – nu avea cum să vină de la Tom Șora, iar eu l-am căutat în altă parte, printre apropiații lui Mihai Șora, prietenii noștri intimi, oamenii care ne-au însoțit permanent și pe care puteam conta.

În vârtejul organizării înmormântării, cu multe drumuri, proceduri, formalități, nu m-am gândit, efectiv, la Tom Șora. Probabil că ar fi trebuit să fiu mai pragmatică și să-i telefonez. Nu sunt o ființă pragmatică, iar, pentru mine, ceea ce conta era, întâi de toate, Mihai Șora: gândul ca totul să decurgă impecabil, să fie la înălțimea omului înmormântat”, mai spune Luiza Șora.

ADVERTISEMENT

În legătură cu episodul 2019, când Tom Șora a venit la București, soția filosofului spune că acesta nu și-a anunțat tatăl de prezența respectivă în niciun mod, telefonic sau în scris, și l-a căutat în Piața Victoriei, unde l-a găsit la Girafă.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Cu vaca la păscut prin Sectorul 5. Cum își face campanie candidatul PSD-PNL
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens...
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie