News

Lumea academică, în doliu. A murit președintele fondator al Universității Creștine Dimitrie Cantemir

Prof. univ. dr. Momcilo Luburici a încetat din viață la vârsta de 99 de ani. A fondat Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir
15.11.2023 | 22:58
Lumea academica in doliu A murit presedintele fondator al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir
Prof. univ. dr. Momcilo Luburici a murit la vârsta de 99 de ani Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Anunțul decesului profesorului universitar doctor Momcilo Luburici a fost făcut de către Senatul Universității Creștine Dimitrie Cantemir. Președintele fondator al universității va fi înmormântat, vineri, la Cimitirul Belu din București.

A murit președintele fondator al Universității Creștine Dimitrie Cantemir

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, ora 12.00 se arată într-un anunț postat pe Facebook. ”Cu adâncă durere, Senatul Universității Creștine Dimitrie Cantemir din București anunță trecerea în neființă a Domnului Președinte, Prof. univ. dr. Momcilo Luburici, fondator al Universității.

ADVERTISEMENT

Întregul personal al Universității Creștine Dimitrie Cantemir, care i-a cunoscut personalitatea, profesionalismul și înalta ținută morală, îi aduce un ultim omagiu! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul senatului unității de învățământ.

Profesorul Momcilo Luburici s-a născut în 1924 în Regatul Serbiei. În 1949 a emigrat în România alături de familie. Se înscrie la Facultatea de Drept a Universității București pe care o absolvă în 1954.

ADVERTISEMENT

În 1990 a fondat Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir unde a și activat predând Teoria Generală a Dreptului în cadrul Facultății de științe Juridice.

”Cu profundă durere, ne exprimăm condoleanțele sincere cu privire la trecerea în eternitate a Domnului Președinte al Universității Creștine Dimitrie Cantemir, prof. univ. dr. Momcilo Luburici.

ADVERTISEMENT

Cu o carieră de excepție în domeniul educației superioare, Domnul Președinte, prof. univ. dr. Momcilo Luburici, fondator al Universității Creștine Dimitrie Cantemir, și-a dedicat o viață întreagă promovării excelenței academice și dezvoltării instituționale.

Cu o viziune clară și o pasiune de neegalat, a condus universitatea către înalte standarde de performanță. Pierderea Domniei Sale lasă un gol imens în întreaga comunitate academică.

ADVERTISEMENT

În memoria Domnului Președinte prof. univ. dr. Momcilo Luburici, ne angajăm să continuăm munca Sa și să menținem înălțimea standardelor academice pe care le-a încurajat și le-a susținut”, este mesajul de condoleanțe al Facultății de Științe Juridice și Administrative, din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir din București.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Electric Castle 2024. Reacţia unui tânăr care e pentru a doua oară la...
Electric Castle 2024. Reacţia unui tânăr care e pentru a doua oară la festivalul din Bonţida. Ce iubeşte Kevin cel mai mult aici
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au...
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”