Sport

Lupescu, presiune pe tricolori după tragerea la sorți: “În această grupă toată lumea așteaptă să te califici”

România a avut șansă la tragerea la sorți pentru Euro 2024. Echipa lui Iordănescu va juca contra Belgiei, Slovaciei și învingătoarei dintre Israel, Bosnia, Islanda și Ucraina.
02.12.2023 | 21:10
Lupescu presiune pe tricolori dupa tragerea la sorti In aceasta grupa toata lumea asteapta sa te califici
Romania si-a aflat adversarele de la Euro 2024
ADVERTISEMENT

România a avut șansă la tragerea la sorți pentru EURO 2024, având parte de un traseu aparent favorabil în faza grupelor. Formația lui Iordănescu a fost repartizată într-o grupă în care se va lupta cu Belgia, considerată una dintre echipele mai accesibile din urna 1 și cu Slovacia, una dintre cele mai slabe echipe din urna 3.

România a avut noroc la tragerea la sorți

“E bine, din toate cele pe care le-am avut aici, mai bine Belgia decât Portugalia. Nu am mai avut meci cu Portugalia din 2000. E bine că am scăpat de cele mai tari echipe, de Olanda și Croația. Slovacia este mai bine. Dacă mai prindem în urna a 4-a o echipă din baraj ar fi perfect. 

ADVERTISEMENT

E bine că nu am picat cu Elveția, e foarte bine să fie o schimbare. Cu Israel cu care am fost în grupă, Bosnia, Ucraina și Islanda. Ucraina e echipa din punct de vedere valoric cea mai bună, dar nu se știe niciodată.

E o grupă bună, cred eu accesibilă. Eu cred că vom aștepta să vedem pe ce stadion vom juca, dar indiferent vor fi suporteri mulți. Într-o grupă ca aceasta toată lumea așteaptă să te califici, dacă nu te califici vor spune lucruri nu foarte plăcute”, a spus Ionuț Lupescu la ProTV.

ADVERTISEMENT

Această tragerere la sorți oferă echipei naționale șansa de a-și pune în valoare calitățile și de a avansa în faza următoare a competiției. A patra adversară a României rămâne încă o incertitudine, urmând să fie decisă între echipele Bosnia, Ucraina, Israel și Islanda, care se vor confrunta într-un baraj programat în martie.

Belgia, cel mai puternic adversar din grupă

În plus, România a reușit să evite adversari puternici din urna 4, precum Italia, Serbia și Elveția. Evitând echipele cu reputații solidificate, naționala României are șansa să-și construiască un moment favorabil în competiție și să își sporească șansele de a avansa în fazele eliminatorii.

ADVERTISEMENT

“E o presiune chiar dacă nu joci cu cele mai bune echipe.  Tragerea la sorți a fost foarte bună pentru noi. Mai ales că începem primul meci cu o echipă care va juca în baraj. Chiar dacă Ucraina va juca acasă”, a spus Ionuț Lupescu la ProTV.

Pe 17 iunie, naționala României se va confrunta cu o adversară dintre Israel, Bosnia, Islanda sau Ucraina. în cadrul primului meci din faza grupelor a EURO 2024. Această întâlnire va fi crucială pentru ambele echipe, deoarece va dicta tonul pentru evoluția lor în turneu.

ADVERTISEMENT

Pe 22 iunie, România se va duela cu Belgia. Meciul împotriva unei echipe cu un palmares impresionant și jucători de clasă mondială va testa la maximum capacitățile echipei lui Iordănescu. Cu toate acestea, acesta reprezintă o oportunitate unică pentru naționala României de a arăta lumii fotbalului că sunt capabili să se ridice la nivelul celor mai bune echipe europene. Pe 26 iunie, România va înfrunta Slovacia în ultimul meci al fazei grupelor. Acest duel va fi decisiv pentru determinarea clasamentului final.

ADVERTISEMENT