News

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în această țară. Situație incertă până la 10 martie

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie. Informații utile pentru românii care au planificate drumuri în acest stat.
28.02.2024 | 21:02
MAE atentionare de calatorie pentru romanii care merg in aceasta tara Situatie incerta pana la 10 martie
MAE, atenționare de călătorie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care au planificate drumuri în această țară. În anumite zone, circulația rutieră va fi afectată, iar situația ar putea ține timp de câteva zile, până la 10 martie.

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru această țară

Este vorba despre Polonia, aici unde fermierii au anunțat că protestează până la data de 10 martie 2024. Prin urmare, Ministerul Afacerilor Externe informează cu privire la timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei.

ADVERTISEMENT

Românii care au planificate călătorii în Polonia ori care tranzitează zona, trebuie să știe că vor aștepta mai mult la punctele de frontieră cu Slovacia, Ucraina și Lituania. MAE amintește că cetățenii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: +48/226283156, +48/226222570.

Aceste apeluri sunt redirecționate și preluate, permanent, de Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate. Cei care trec printr-o situație delicată pot contacta Ambasada României în Polonia.

ADVERTISEMENT

„Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Polonă: +48/694486683”, informează MAE.

Polonia ia în calcul să închidă temporar frontiera cu Ucraina pentru mărfuri

Din cauza tensiunilor generate de importul cerealelor ucrainene, premierul Poloniei, Donald Tusk, a transmis că Executivul ia în calcul să închidă temporar frontiera cu Ucraina pentru mărfuri, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT

Agricultorii au blocat punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, dar și alte zone. Ei sunt nemulțumiți pentru că cerealele care ajung de la ucraineni în țara lor, strică piața locală și le afectează afacerile.

„Discutăm cu partea ucraineană despre o închidere temporară a frontierei, încetarea în general a comerțului. Această soluție ar fi doar temporară. Și dureroasă pentru ambele părți.

ADVERTISEMENT

Sunt pregătit să iau chiar și o decizie fermă când vine vorba de granița cu Ucraina. Întotdeauna în consultare cu Kievul, astfel încât să nu existe tensiuni inutile între Varșovia și Kiev”, a declarat Donald Tusk.

ADVERTISEMENT