ADVERTISEMENT
News

Mai multe animale de companie, infectate de stăpâni cu noul coronavirus. „Nu vă îmbrățișati pisica sau câinele”

Autor: Narcis Roșioru | 15.05.2020 | 21:31
Mai multe animale de companie, infectate de stăpâni cu noul coronavirus. „Nu vă îmbrățișati pisica sau câinele
Mai multe animale de companie, infectate de stăpâni cu noul coronavirus. „Nu vă îmbrățișati pisica sau câinele". Sursa foto: Hepta.ro

Autoritățile din Olanda au transmis că mai multe animale de companie au fost infectate de stăpâni cu noul coronavirus, confirmând ideea  că oamenii pot transmite virusul mai departe către animale.

ADVERTISEMENT

Mai multe animale de companie, infectate de stăpâni cu noul coronavirus

Patru animale de companie din Olanda au fost infectate cu noul coronavirus de către sătpânii lor, potrivit unui anunț făcut de autoritățile din această țară, informează Ziare.com.

Cele patru animale de companie, un câine și trei pisici, au fost infectate cu coronavirus chiar de stăpânii acestora, purtători și ei ai infecției COVID-19, a anunțat ministrul Agriculturii din Olanda.

ADVERTISEMENT

“Toate dovezile arată că aceste animale au fost infectate de stăpânii lor. Așadar, dacă sunteți bolnavi, nu vă îmbrățișati pisica sau câinele”, a precizat Carola Schouten, ministrul Agriculturii din Olanda.

Cazurile din Olanda nu sunt singurele de acest gen. Astfel, au fost înregistrate mai multe cazuri de infecție cu coronavirus la animalele de companie ale bolnavilor COVID-19 din mai multe zone ale lumii.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne sfătuiesc să ținem cont de anumite măsuri de protecție

Cu toate acestea, Institutul Național pentru Sănătate din Olanda a transmis că riscul ca animalele de companie să transmită virusul mai departe la oameni este foarte mic.

Anunțul autorităților din Olanda vine după ce o pisică a unui bolnav COVID-19 din Hong Kong a fost diagnosticată cu noul coronavirus, acesta fiind al doilea caz din lume confirmat oficial la un animal de companie.

ADVERTISEMENT

Tot în Hong Kong, autoritățile au descoperit doi câini ce erau infectați cu coronavirus, cel mai probabil în urma contactului cu proprietarul lor, bolnav și el.

Primul caz de coronavirus la un animal de companie a fost înregistrat tot la o felină, în Belgia, dar la vremea aceea nu știa dacă sunt șanse ca pisicile sau câinii să poată fi infectate de către stăpânii lor.

ADVERTISEMENT

Cu toate că nu există studii care să arate că animalele de companie pot transmite virusul către oameni, specialiștii avertizează că ar trebui luate anumite măsuri de protecție.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!