News

Mai multe animale de companie, infectate de stăpâni cu noul coronavirus. „Nu vă îmbrățișati pisica sau câinele”

15.05.2020 | 21:31
Mai multe animale de companie infectate de stapani cu noul coronavirus Nu va imbratisati pisica sau cainele
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Olanda au transmis că mai multe animale de companie au fost infectate de stăpâni cu noul coronavirus, confirmând ideea  că oamenii pot transmite virusul mai departe către animale.

Mai multe animale de companie, infectate de stăpâni cu noul coronavirus

Patru animale de companie din Olanda au fost infectate cu noul coronavirus de către sătpânii lor, potrivit unui anunț făcut de autoritățile din această țară, informează Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Cele patru animale de companie, un câine și trei pisici, au fost infectate cu coronavirus chiar de stăpânii acestora, purtători și ei ai infecției COVID-19, a anunțat ministrul Agriculturii din Olanda.

“Toate dovezile arată că aceste animale au fost infectate de stăpânii lor. Așadar, dacă sunteți bolnavi, nu vă îmbrățișati pisica sau câinele”, a precizat Carola Schouten, ministrul Agriculturii din Olanda.

ADVERTISEMENT

Cazurile din Olanda nu sunt singurele de acest gen. Astfel, au fost înregistrate mai multe cazuri de infecție cu coronavirus la animalele de companie ale bolnavilor COVID-19 din mai multe zone ale lumii.

Specialiștii ne sfătuiesc să ținem cont de anumite măsuri de protecție

Cu toate acestea, Institutul Național pentru Sănătate din Olanda a transmis că riscul ca animalele de companie să transmită virusul mai departe la oameni este foarte mic.

ADVERTISEMENT

Anunțul autorităților din Olanda vine după ce o pisică a unui bolnav COVID-19 din Hong Kong a fost diagnosticată cu noul coronavirus, acesta fiind al doilea caz din lume confirmat oficial la un animal de companie.

Tot în Hong Kong, autoritățile au descoperit doi câini ce erau infectați cu coronavirus, cel mai probabil în urma contactului cu proprietarul lor, bolnav și el.

ADVERTISEMENT

Primul caz de coronavirus la un animal de companie a fost înregistrat tot la o felină, în Belgia, dar la vremea aceea nu știa dacă sunt șanse ca pisicile sau câinii să poată fi infectate de către stăpânii lor.

Cu toate că nu există studii care să arate că animalele de companie pot transmite virusul către oameni, specialiștii avertizează că ar trebui luate anumite măsuri de protecție.

ADVERTISEMENT
Tags: