News

Mai multe eleve ale unei școli din Hațeg s-au luat la bătaie. Scandalul a început chiar în clasă

Elevele unei școli din Hațeg s-au bătut chiar în sala de curs. S-au luat la bătaie pentru că microbuzul școlar a întârziat din cauza uneia dintre ele
02.02.2024 | 17:20
Mai multe eleve ale unei scoli din Hateg sau luat la bataie Scandalul a inceput chiar in clasa
Mai multe de la o școală din Hațeg s-au luat la bătaie pentru că una dintre ele ar fi pricinuit întârzierea microbuzului școlar cu care făceau naveta. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mai multe eleve ale unei școli din Haţeg, judeţul Hunedoara, au pornit un conflict chiar în sala de clasă și s-au luat la bătaie. Bătaia a degenerat și în afara școlii, iar sora mai mare a uneia dintre eleve a fost și ea implicată. Poliţiştii au întocmit dosar penal.

Agresiune în sala de clasă

Totul a început cu o ceartă între trei eleve, care s-a transformat rapid într-o confruntare fizică. Două dintre acestea, de 16 și 17 ani, s-au năpustit asupra alteia de 17 ani.

ADVERTISEMENT

„Echipa de intervenţie care s-a deplasat la faţa locului a luat legătura cu echipajul de jandarmi care are în responsabilitate unitatea de învăţământ şi a stabilit, în urma verificărilor,  că în dimineaţa zilei 01 februarie 2024, în jurul orei 07:30,  pe strada  Aurel Vlaicu, din oraşul Haţeg, a avut un conflict spontan care a degenerat în acte de violenţă: două eleve, în vârstă de 16 şi, respectiv de 17 ani, au lovit-o cu pumnii şi picioarele pe o colegă de şcoală, în vârstă de 17 ani”, potrivit IPJ Hunedoara.

Bătaie între eleve, intervenție violentă a surori uneia dintre fete

Câteva minute mai târziu, fata agresată și-a sunat sora mai mare, care a venit la școală să-i facă dreptate fetei. Aceasta i-a aplicat o corecție fetei de 17 ani care a dat în sora sa, apoi, cele două surori s-au dus să o învețe minte și pe cealaltă fată de  16 ani care a participat inițial la agresiune.

ADVERTISEMENT

„Ulterior,  în jurul orei 07:40, minora agresată şi-a contactat sora sa, o tânără în vârstă de 23 ani, solicitându-i ajutorul, iar aceasta a intrat în incinta unei săli de clasă, unde a lovit-o pe minora de 17 ani, cea care i-ar fi agresat sora.

Totodată, în jurul orei 07:50, tânăra de 23 de ani şi sora sa de 17 ani, în timp ce se aflau pe strada Piaţa Unirii, din oraşul Haţeg, în zona adiacentă unităţii şcolare, au aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele asupra minorei de 16 ani (care ar fi participat la agresiunea iniţială) şi a unei prietene a acesteia (în vârstă tot de 16 ani)”, a mai adăugat IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT

De la ce a pornit conflictul dintre elevele bătăușe

Conducerea școlii a sunat imediat la poliție și se apără că unitatea școlară a fost verificată adesea de către structurile de ordine şi siguranță publică ale poliţiei şi jandarmeriei.

Conflictul ar fi pornit din cauză că una dintre elevele implicate în conflict a provocat întârzierea microbuzului școlar cu care acestea făceau naveta. Poliţiştii chemați la fața locului au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele incidentului.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, un elev din Drăgășani l-a înjunghiat chiar în clasă pe colegul său. Victima a scăpat cu greu din mâinile agresorului, fiind ajutat de ceilalți colegi. Se pare că elevul atacator ar fi recurs la acest gest supărat din cauza unui proiect de la școală.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: