News

Video. Bătaie între două eleve, în prima zi de școală. Și-au dat pumni și s-au tras de păr

Prima zi a noului an școlar 2023-2024 adus o primă bătaie între copii: două eleve de liceu și-au dat pumni și s-au tras de păr în plină stradă, la Botoșani.
11.09.2023 | 17:55
Video Bataie intre doua eleve in prima zi de scoala Siau dat pumni si sau tras de par
Bătaie la Botoșani, între două eleve de liceu. Și-au dat pumni și s-au tras de păr din cauza unui băiat. Sursa foto: capturi YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La Botoșani, două eleve s-au luat la bătaie luni, la puțin timp după festivitățile de deschidere a noului an școlar. Motivul altercației dintre tinere ar fi, se pare, un băiat.

Bătaie la Botoșani, între două eleve de liceu. Și-au dat pumni și s-au tras de păr din cauza unui băiat

În majoritatea școlilor din țară, ziua de luni, 11 septembrie 2023, a fost una de sărbătoare. Flori, ținute elegante, discursuri speciale, iată doar câteva elemente care au predominat azi.

ADVERTISEMENT

Pentru unii elevi, această zi a reprezentat însă un prilej de reglare a unor conturi. La Botoșani, de exemplu, două eleve s-au bătut cu pumnii și cu picioarele în plină stradă, chiar în prima zi de școală. Totul în timp ce oamenii treceau pe lângă ele și le filmau, fără a interveni să le despartă.

Acest moment a fost filmat de trecători și postat pe site-urile de socializare. Din informațiile presei locale, cele două eleve de liceu s-au bătut lângă Casa de Cultură din Botoșani.

ADVERTISEMENT

Publicația Monitorul de Botoșani notează că cele două tinere sunt în clasa a XI-a și s-au luat la bătaie brusc, din prima clipă în care au dat cu ochii una de cealaltă, din cauza unui băiat.

Într-un final, elevele au fost despărțite de patronul unei terase din apropiere. Poliția s-a sesizat din oficiu și anunță că a demarat o anchetă pentru a le trage la răspundere. ”Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

ADVERTISEMENT

Urmează să stabilim identitatea persoanelor implicate. Ulterior, în funcție de rezultatele verificărilor, vor fi dispuse măsuri legale”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Început de an școlar cu promisiuni din partea oficialităților

Aproape 3 milioane de elevi au revenit luni în bănci pentru anul școlar 2023-2024. Din partea autorităților au curs promisiuni că învățământul românesc se află pe un drum bun.

ADVERTISEMENT

Aflat la o școală din București, președintele Klaus Iohannis a declarat că avem în sfârşit legi ale educaţiei moderne care transpun în practică viziunea proiectului ”România Educată”.

Șeful statului a remarcat faptul că o Românie competitivă se poate realiza numai printr-o educaţie de calitate, accesibilă tuturor elevilor și studenţilor. ”Sunteţi primele generaţii care vor beneficia de reformele aplicate odată cu noul cadru legislativ care urmăreşte obiective îndrăzneţe”, le-a transmis Iohannis elevilor.

ADVERTISEMENT