News

Bătaie cruntă între doi elevi din Mehedinți. Unul dintre ei a ajuns la spital

Un elev din Mehedinți a ajuns la spital, după ce s-a bătut cu un coleg. Totul ar fi pornit din cauza unui conflict spontan.
30.01.2024 | 15:48
Bataie crunta intre doi elevi din Mehedinti Unul dintre ei a ajuns la spital
Doi elevi din Mehedinți s-au bătut crunt. Unul dintre ei a ajuns la spital. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Doi elevi ai Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Orşova s-au luat la bătaie, iar unul dintre ei a ajuns la spital. Directorul școlii a chemat imediat polițiștii pentru a face dreptate.

Unul dintre copii a fost internat la spital

Copiii în vârstă de 15 ani și elevi în clasa a XI-a s-au apucat la ceartă în urma unui conflict spontan, arată Poliția din  Orșova, iar apoi s-a ajuns la o bătaie cruntă între cei doi. Unul dintre elevi a ajuns și la spital pentru investigații medicale suplimentare.

ADVERTISEMENT

„La data 29 ianuarie a.c., ora 14.20, Poliţia municipiului Orşova a fost sesizată telefonic despre faptul că între doi elevi ar fi avut loc un conflict. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii orşoveni care, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că pe fondul unor discuţii contradictorii între doi elevi ai unui liceu din Orşova a avut loc un conflict spontan, în urma căruia unul dintre ei ar fi fost agresat de celălalt.

Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe”, a precizat IPJ Mehedinţi.

ADVERTISEMENT

Dosar penal în urma conflictului

Polițiștii de la fața locului au întocmit și un dosar penal pentru infracțiuni de lovire sau alte violențe. De asemenea, și unitatea de învățământ a deschis o anchetă internă și urmează să stabilească ce s-a întâmplat între cei doi copii.

De altfel, nu este prima dată când se întâmplă aceste incidente în școli. Potrivit celor mai recente date ale celor de la Salvați Copiii, 82% dintre elevi au fost martori ai situaţiilor de bullying în şcoală.

ADVERTISEMENT

În ce privește incidența în grupul de prieteni, aceasta este ușor mai scăzută, iar rețelele sociale sunt un mediu în care copiii asistă în majoritatea timpului la situaţii de bullying, fiind vorba despre o proporție de 79%.

Conform statisticilor UNICEF mai mult de unu din trei elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 15 de ani sunt victime ale bullying-ului. De asemenea, tot unu din trei elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 15 de ani se luptă fizic și aproape 720 de milioane de copii de vârstă şcolară fac parte din ţări în care pedeapsa cu „pumnul” nu este interzisă.

ADVERTISEMENT

 Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoli

Astăzi, 30 ianuarie, este sărbătorită și „Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoli”, iar ministrul educației, Ligia Deca, a marcat această zi printr-o postare pe pagina sa de Facebook:

„Astăzi marcăm Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoli, un prilej de reflectare şi, mai ales, de implicare activă în promovarea valorilor precum toleranţa şi respectul reciproc. Este nevoie să identificăm cauzele manifestărilor violente şi să privim educaţia nu doar ca pe o formă de transmitere a cunoştinţelor academice, ci şi ca pe un instrument-cheie pentru reglarea comportamentelor. De aceea, din rolul de ministru al Educaţiei, am transformat combaterea violenţei într-un obiectiv fundamental şi am implementat măsuri care să aducă în atenţia noastră, a tuturor, necesitatea de a spune nu violenţei”, a scris Ligia Deca pe Facebook,

 

ADVERTISEMENT