News

Mai multe restaurante din Veranda Mall, închise de ANPC. Mizerie, insecte și alte nereguli găsite de inspectori

Inspectorii ANPC au tăiat în carne vie. Mai multe nereguli au fost descoperite la restaurante din Veranda Mall, din București.
21.09.2023 | 12:37
Mai multe restaurante din Veranda Mall inchise de ANPC Mizerie insecte si alte nereguli gasite de inspectori
Mai multe restaurante din Veranda Mall, închise de ANPC. Foto (descriptiv): Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mai multe restaurante din Veranda Mall, închise de ANPC, în urma unor controale efectuate recent de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Au fost găsite nereguli grave.

Restaurante din Veranda Mall, închise de ANPC. Ce nereguli au fost găsite

Comisarii au verificat mai multe restaurante din mall-ul bucureștean, iar opt dintre acestea au fost închise temporar. De asemenea, pentru unul dintre localuri inspectorii au propus închiderea pentru o perioadă între 6 și 12 luni.

ADVERTISEMENT

Controlul este încă în desfășurare. Prin urmare, este posibil ca numărul restaurantelor sancționate să crească. Până la această oră au fost date amenzi în valoare de 70.000 de lei.

“În urma verificărilor, au fost aplicate, până în acest moment, controlul fiind încă în curs pentru 13 operatori economici, amenzi contravenţionale în valoare de 70.000 lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost aplicate măsurile complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare totală de peste 10.000 lei, oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru opt operatori economici (şapte unităţi şi un culoar de aprovizionare), propunerea închiderii temporare pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru un operator economic”, a transmis ANPC.

Printre neregulile găsite se numără prezența insectelor în apropiere de alimente, mizerie, alimente ținute la temperaturi necorespunzătoare. De altfel, Autoritatea Nașională pentru Protecția Consumatorilor a transmis lista societăților comerciale sancționate până acum.

ADVERTISEMENT

Este vorba de “Mesopotamia” – SC Set Corporation SRL, Gourmet, Rustic Food SRL, Cartofisserie SRL, Coffee Ted’s, SC Rex Concepts BK România SRL, Burger King, SC Veranda Kbor SA, SC Carrefour România SA, SC Nuvola BY Diana SRL, SC Panda Grill Express SRL, SC Zoomserie SRL, SC Cmmx Cinema Company SRL, VIETFOOD SRL, SC Sushi Univers SRL, Noodle Pack SRL, Royal Boba Cream SRL, COF NEDELYA” SC NEDELYA BUCHAREST SRL.

Unde au fost descoperite cele mai grave nereguli

La unele dintre aceste restaurante verificările sunt încă în curs de desfășurare. Cele mai grave nereguli au fost descoperite la Burger King, aici unde sosurile folosite pentru prepararea hamburgerilor erau ținute la 29-30° și spațiile de depozitare prezentau murdărie și gheață în catități mari. Unitatea a fost amedată cu 20.000 de lei și închisă temporar.

ADVERTISEMENT

Nereguli grave au fost constatate și la Veranda Kbor, care avea culoarul de aprovizionare pentru zona de mâncare neigienizat. „Din cauza faptului ca prin acest culoar se făcea aprovizionarea cu produse şi preparate alimentare pentru unităţile de alimentaţie publică, putea exista riscul contaminării acestora, ceea ce ar fi condus la afectarea vieţii, sănătăţii consumatorilor ce foloseau produsele preparate de aceştia”, a specificat ANPC.

Socitatea comercială a primit o amendă usturătoare de 10.000 de lei. De asemenea, a fost sistată temporar prestarea serviciilor pe culoarul de aprovizionare. Și la Zoomserie au fost constatate deficiențe majore.

Aici erau vândute produse fără data de expirare menționată pe etichete și fără informații cu privire la „ingredientele şi valoarea nutriţională a preparatelor, în lista meniu; săvârşirea repetată a unor abateri sancţionate şi în trecut de ANPC.”

Prin urmare, inspectorii ANPC au hotărât că amendeze restaurantul cu 10.000 de lei. Pentru această unitate s-a făcut propunerea de închidere pentru o perioadă de la șase luni la 12 luni.

ADVERTISEMENT
Tags: