ADVERTISEMENT
News

Mai puțini bani pentru programul “Noua Casă” în anul 2021. Câți bani alocă Guvernul

Autor: Alexandru Năstase | 28.02.2021 | 12:13
Mai puțini bani pentru programul
Piața imobiliară ar putea avea de suferit dinc auza diminuării bugetului Noua Casă. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Mai puțini bani pentru programul “Noua Casă” în anul 2021. Aceasta este noutatea transmisă de cei care au dezvoltat ideea. Concret, Guvernul României va aloca doar 1,5 miliarde de lei.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre o scădere cu 500 de milioane de lei față de suma pusă în joc în urmă cu un an de zile. Analiștii imobiliari spun acum că decizia Executivului condus de Florin Cîțu se poate explica doar printr-o încercare de a reduce cheltuielile statului.

De asemenea, aceștia au transmis că nu se poate pune problema unei lipse de interes a cetățenilor față de acest program, întrucât în anul 2020 fondurile repartizate de stat s-au cheltuit aproape în totalitate.

ADVERTISEMENT

Mai puțini bani pentru programul “Noua Casă”

Este de așteptat ca această decizie să reducă cererea de apartamente noi în România, în anul 2021. Vă reamintim că la jumătatea anului trecut, ministrul de Finanțe de atunci, Florin Cîțu a solicitat schimbarea de la Prima Casă la Noua Casă.

„Deci lumea cunoaşte programul Prima Casă, care a fost transformat într-o „Familie, o casă” şi acum noi o să îi spunem „Noua casă”.

ADVERTISEMENT

Dar se rezolvă toate probleme care existau şi inadvertenţele, nu?”, l-a întrebat Ludovic Orban, fostul premier, pe ministrul de Finanţe.

Florin Cîţu a spus „bineînţeles”. Șeful Guvernului de atunci a mai întrebat dacă va fi stabilită şi „mărirea plafonului pentru care se aplică TVA”.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Finanţe a răspuns: „Da, vine în urma discuţiilor pe care le-am avut atât cu cetăţenii, cât şi cu cei care sunt implicaţi direct din domeniul financiar bancar şi dezvoltatori”.

Pandemia de coronavirus pare că a dat însă peste cap planurile Executivului care a decis diminuarea bugetului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!