News

Video. Maia Sandu a semnat cererea pentru aderarea Republicii Moldova la UE: „Cetățenii văd viitorul țării în Uniunea Europeană”. Reacţia lui Iohannis

Președintele Republicii Moldova a semnat cererea de aderare la UE. Maia Sandu a transmis că poporul a făcut clară dorința de a face parte din Uniunea Europeană.
03.03.2022 | 18:58
Video Maia Sandu a semnat cererea pentru aderarea Republicii Moldova la UE Cetatenii vad viitorul tarii in Uniunea Europeana Reactia lui Iohannis
ADVERTISEMENT
03-03-2022
18:15

Iohannis salută "cu căldură" demersul Republicii Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după ce Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană

“Salut cu căldură demersul istoric de astăzi al preşedintei Maia Sandu. România va continua să fie un susţinător sincer, constant şi activ al locului Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers”, a scris şeful statului, joi, pe Twitter.

Președintele Republicii Moldova a semnat cererea pentru ca țara să adere la Uniunea Europeană.

Maia Sandu a semnat cererea pentru aderarea Republicii Moldova la UE

Aceasta a precizat că este dorința poporului de a face parte din UE, căci cetățenii au ales opțiunea de a face parte din Blocul Comunitar.

Totodată, Maia Sandu a anunțat că Moldova cunoaște toți pașii care trebuie urmați de aici înainte, după ce această cerere a fost semnată, și, conform ei, moldovenii sunt pregătiți pentru a face acest pas.

ADVERTISEMENT

”Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar, cetățenii au ales această opțiune, ei văd viitorul țării în Uniunea Europeană.

Știm care sunt pașii pe care trebuie să îi urmărim și suntem gata de acest lucru. Ne sprijinim susținerea instituțiilor europene care au fost alături de Moldova la bine și la greu în ultimii ani”, a spus aceasta.

ADVERTISEMENT

De asemenea, președintele Republicii Moldova a mai transmis și că Uniunea Europeană va demonstra că democrația și libertatea sunt mai puternice, ea făcând referire la războiul din Ucraina.

Uniunea Europeană va arăta lumii întregi cât de mare e puterea democrației și libertății.

Știm exact ce avem de făcut. Împreună vom fi mai puternici”, a spus Maia Sandu înainte de a semna cererea privind aderarea la UE.

ADVERTISEMENT

Georgia a semnat și ea cererea de aderare la UE

Tot joi, și Georgia a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de premier, el fiind și cel care a semnat.

Irakli Garibaşvili a spus că este o „zi istorică” pentru țara sa, dar a subliniat în același timp că un viitor în Uniunea Europeană este singurul care poate deveni realitate, fiind „singura opţiune”.

ADVERTISEMENT

„Este o zi istorică. Semnez cererea în numele ţării. Pentru noi, un viitor în Europa este singura opţiune.

Este obiectivul nostru strategic”, a transmis premierul georgian Garibaşvili, conform EFE.

ADVERTISEMENT