News

Ce spune premierul Nicolae Ciucă de o nouă majorare de pensii în 2022: ”Sunt foarte optimist, dar și realist”

Nicolae Ciucă a făcut o serie de declarații extrem de importante în ceea ce privește o posibilă nouă majorare de pensii în 2022. Șeful guvernului se declară optimist și realist în același timp.
09.02.2022 | 20:57
Ce spune premierul Nicolae Ciuca de o noua majorare de pensii in 2022 Sunt foarte optimist dar si realist
Premierul Nicolae Ciucă, anunț important despre o posibilă mărire de pensii în 2022. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Subiectul unei noi majorări de pensii în 2022 a ținut capul de afiș al discuțiilor din plan politic în ultimele săptămâni. Ministrul Muncii și PSD au susținut că o renegociere a PNRR-ului, astfel încât să avem un procent mai mare alocat pensiilor, este necesară.

În ceea ce-l privește, Nicolae Ciucă spune că este dispus să meargă alături de Marius Budăi la Bruxelles pentru o rediscutare a planului.

ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă, anunț important despre o posibilă mărire de pensii în 2022

Despre o posibilă mărire a pensiilor în 2022, premierul spune că este ”foarte optimist, dar și realist”. Acesta mai subliniază că decizia unei noi indexări va fi luată în funcție de evoluția acumulărilor la buget.

Nicolae Ciucă recunoaște că în centrul programului de guvernare, coaliția PNL-PSD-UDMR a pus cetățeanul român și ”asigurarea unui trai decent”.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte optimist, dar şi realist, şi nu vreau să vând iluzii nimănui, motiv pentru care, în funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie, în funcţie de colectări.

Aici trebuie să subliniez o decizie cât se poate de asumată şi de clară, discuţii pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, cu şefii ANAF, cu toţi cei care au responsabilitate în colectarea banilor la buget.

ADVERTISEMENT

Am pus în centrul programului de guvernare cetăţeanul român. Este cât se poate de asumat că vom face tot ceea ce este posibil astfel încât prin deciziile pe care le luăm să putem să asigurăm acel venit pe care cetăţenii români îl merită atunci când au ieşit la pensie.

Este vorba despre asigurarea unui trai decent. Nu vrea nimeni mai mult decât se poate, ci doar un trai decent.

ADVERTISEMENT

În această responsabilitate pe care ne-am asumat-o vom face tot ceea ce este posibil. Personal, i-am zis domnului ministru că merg cu dumnealui la Bruxelles şi susţinem, negociem tot ce este de negociat, în condiţiile în care va trebui să avem modificări la Legea Salarizării, la Legea Pensiilor şi trebuie să punem pe masă, concret, ceea ce vrem cu adevărat să facem”, a spus premierul Ciucă la Antena 3.

Ce spune premierul de relaxarea măsurilor din pandemie

În ceea ce privește posibile noi relaxări din pandemie, Nicolae Ciucă a spus că, în funcţie de analizele efectuate la nivel guvernamental, autoritățile ar putea lua noi decizii, dar nu mai devreme de 15 februarie.

”Avem nevoie ca economia să poată să îşi revină şi să îşi revină cât mai curând posibil. Am avut şi avem în continuare discuţii la nivelul Ministerului Sănătăţii, cu domnul ministru Rafila şi echipa dânsului ne întâlnim şi în timpul săptămânii, şi în weekend, facem analizele necesare pe datele concrete.

Ceea ce vă pot spune în momentul de faţă este faptul că începând de sâmbăta trecută, cifrele sunt încurajatoare, am început să scădem cu 2-3 mii de infectări pe zi, chiar şi astăzi (n.r. marți), ne raportăm la datele cu o săptămână în urmă, astăzi numărul de infectări este mai mic decât marţea trecută.

Nu vreau să mă antepronunţ, am discutat cu domnul ministru Rafila şi dânsul a spus că după 15 februarie, în funcţie de datele pe care le vom avea atunci în evoluţia infectărilor, vom putea să discutăm despre măsurile care pot fi luate la nivelul guvernului”, a mai spus premierul.

ADVERTISEMENT