News

Mama unui deținut și-a dat foc în fața penitenciarului. Ce a împins-o pe femeie să facă gestul teribil

Mama unui deținut din Ploiești și-a dat foc în fața Penitenciarului, nemulțumită de modul în care era tratat fiul său după gratii.
18.11.2022 | 17:53
Mama unui detinut sia dat foc in fata penitenciarului Ce a impinso pe femeie sa faca gestul teribil
Pompierii au intervenit la Ploiești. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Femeia a folosit o substanță inflamabilă pentru a-și da foc, însă în ajutorul ei au sărit oamenii din jur. Gestul teribil a fost comis pentru că fiul femeii ar fi fost tratat prost de către personalul penitenciarului.

Mama unui deținut și-a dat foc la Ploiești

Inițial, femeia s-a plâns la poarta penitenciarului mai multe minute și a cerut ca fiul său să fie tratat pentru o urgență medicală care nu mai suportă amânare.

ADVERTISEMENT

Conform ObservatorulPH, fiul femeii, un bărbat în vârstă de 29 de ani, a fost transferat în urmă cu opt luni de la Penitenciarul Mărgineni la cel din Ploiești. Deși are probleme de sănătate, deținutul ar fi fost ignorat de personalul închisorii, care nu l-a tratat corespunzător.

Femeia a cerut ca fiul său să aibă parte de ”același tratament ca și Elena Udrea”. Mama revoltată făcea referire la cazul Elenei Udrea, fost ministru PDL încarcerat la Penitenciarul Târgșor.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni Elenei Udrea i s-a făcut rău și a fost transportată și îngrijită la UPU Ploiești, însă a fost acuzată de femeie că a beneficiat de tratament preferențial.

Deținutul în cauză e condamnat la închisoare pentru patru ani pentru tâlhărie, dar și-a executat deja din pedeapsă doi ani.

ADVERTISEMENT

Conform ObservatorulPH, femeia nu a suferit arsuri grave pentru că un jurnalist aflat în preajma ei, împreună cu o rudă a femeii, i-au îndepărtat hainele cuprinse de flăcări. La fața locului au ajuns pompierii și un echipaj SMURD care îi acordă femeii primul ajutor.

Protestul femeii nu a rămas fără ecou, iar acum cei care conduc penitenciarul l-ar fi chemat pe deținut să discute în detaliu despre situația sa. Mai mult, gardienii i-au transmis femeii și verișoarei deținutului că acesta a fost dus la cabinetul medical al închisorii.

ADVERTISEMENT

Pentru a afla mai multe detalii referitor la starea fiului său, gardienii i-au recomandat femeii să se înscrie în audiență la directorul Penitenciarului Ploiești.

ADVERTISEMENT