News

Mamaia, stațiunea cu locuri de parcare mai scumpe ca în Las Vegas. Suma uriașă pe care turiștii de aici o plătesc

Mamaia, stațiunea de lux a litoralului românesc, surprinde din nou cu tarifele sale piperate. De această dată, autoritățile locale au impus o taxă uriașă pentru locurile de parcare.
09.05.2022 | 11:08
Mamaia statiunea cu locuri de parcare mai scumpe ca in Las Vegas Suma uriasa pe care turistii de aici o platesc
Locurile de parcare din stațiunea Mamaia, un lux pentru turiști. Suma uriașă pentru 24 de ore. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Primăria din Constanța a stabilit tarife enorme pentru cele circa 7.000 de locuri publice de parcare din stațiunea Mamaia.

Locurile de parcare din stațiunea Mamaia, un lux pentru turiști. Suma uriașă pentru 24 de ore

Turiștii și localnicii trebuie să scoată din buzunar 4 lei/oră pentru locurile de parcare publice din stațiunea Mamaia, în perioada estivală, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Cum era de așteptat, această decizie a stârnit numeroase nemulțumiri. Suma impusă de autoritățile locale depășește tarifele din cele din mari și bogate orașe de pe glob.

Așadar, pentru o parcare pentru 24 de ore, un turist va ajunge să plătească aproximativ 94 de lei (prima jumătate de oră fiind gratuită), echivalent a aproximativ 20 de euro.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, pentru o săptămână de parcare în stațiunea de lux de la malul Mării Negre, un turist va trebui să scoată din buzunar aproximativ 658 de lei.

Sursa citată a comparat prețurile din Mamaia cu alte orașe mult mai faimoase și mai bogate decât Constanța.

ADVERTISEMENT

Astfel, în Las Vegas, unde ajung anual mulți dintre cei mai bogați oameni din lume, prețul parcării este în medie de sub 20 de dolari zilnic, mult mai puțin decât la Mamaia.

Rămânem peste ocean, la Los Angeles, și vedem că prețul unui loc de parcare pentru 24 de ore este sub pragul de 20 de dolari. Pentru o lună, parcarea costă, excepție făcând centrul orașului, între 60 și 300 de dolari.

ADVERTISEMENT

Primarul Constanței, atacat dur de PSD pe tema tarifelor exorbitante de la Mamaia

La finalul săptămânii trecute, un deputat PSD a lansat un atac dur la adresa primarului PNL din Constanța, Vergil Chițac. Edilul era acuzat că ”a băgat în moarte clinică turismul din Mamaia”.

Deputatul social-democrat Marius Horia Țuțuianu îi avettiza pe turiști că vor fi nevoiți să bage mâna adânc în buzunare pentru plăti parcarea auto: 4 lei pe oră, 24 de ore din 24, pentru un loc în stațiunea Mamaia.

”Primarul Constanței insistă să devină regele ‘ospitalității’ pe litoral: îi sărăcește pe turiști… prin tarife masive pentru parcări! Să mă explic: la început de sezon estival a venit rândul turiștilor să dea piept cu aberațiile edilului din Constanța!

Mai exact, vor trebui să bage mâna adânc în buzunare pentru plăti parcarea auto: 4 lei pe oră, 24 de ore din 24, pentru un loc în stațiunea Mamaia! Vorbim 96 de lei pe zi! Ca să fim corecți: sunt… doar 94 de lei!”, scria deputatul pe Facebook.

ADVERTISEMENT