Fotbal international

Manchester United pregătește curățenia de vară. Lista celor cinci jucători care vor pleca de pe Old Trafford

10.04.2020 | 15:19
Manchester United pregateste curatenia de vara Lista celor cinci jucatori care vor pleca de pe Old Trafford
ADVERTISEMENT

Manchester United este unul dintre cele mai stabile financiar cluburi din lume chiar și în timp de pandemie de coronavirus. Gruparea de pe Old Trafford ocupă locul 3 în lume, în urma celor două mari forțe ale Spaniei, Barcelona și Real Madrid.

Manchester United are pregătite 185 milioane euro pentru achiziții

De aceea, în timp ce alții își fac mari griji privind viitorul cluburilor lor după trecerea pandemiei la United obiectivele sunt atacarea în etapele rămase a locului 4, de care distanța e numai de trei puncte sau câștigarea din nou a Europa League, pentru a obține accesul în viitoarea ediție a grupelor Champions League.

ADVERTISEMENT

Și, în funcție de aceste obiective, sunt planificate 185 de milioane de euro pentru achiziții, însă asta nu înseamnă că United nu trebuie să și renunțe la câțiva jucători, în funcție de randamentul dat în acest sezon.

Alexis Sanchez e în fruntea listei

Conform celor apărute în tabloidul Daily Star și preluate după publicația locală Manchester Evening News cinci jucători s-ar afla pe picior de plecare la finalul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

În fruntea listei se află cel mai scump jucător din istoria clubului, omul cu salariul record de aproape 25 de milioane euro, chilianul Alexis Sanchez, în prezent împrumutat la Inter Milano.

Surpriza neașteptată e Jesse Lingard

Este prioritar pentru Manchester United să se debaraseze de această cheltuială enormă făcută cu un jucător care nu a corespuns nici măcar a zecea parte din salariul pe care i l-a fixat Jose Mourinho când l-a adus de la Arsenal, dar va fi greu de găsit un cumpărător.

ADVERTISEMENT

Un nume neașteptat care figurează pe listă, ca urmare a faptului că în acest sezon și-a pierdut locul de titular, este cel al lui Jesse Lingard, multă vreme un jucător de bază.

Solskjaer renunță la surplusul de fundași

Mijlocașul Andreas Pereira nu mai are nici un viitor după ce United a reușit o excelentă achiziție în persoana mijlocașului central portughez Bruno Fernandes de la Sporting Lisabona.

ADVERTISEMENT

Nici fundașul central Phil Jones nu pare a mai avea viitor la United, cu un tandem central puternic Maguire-Lindelof. Și el este pe lista de plecare. Chris Smalling a fost împrumutat la Roma și italienii vor transferul definitiv. Ultimul pe listă va fi unul dintre Eric Bailly sau Alex Tuanzebe.

ADVERTISEMENT