Sport

Manchester United, victorie dramatică pe terenul lui Wolves. Un puști de 18 ani, gol în minutul 90+7

Manchester United a obținut o victorie dramatică pe terenul lui Wolves, în etapa a 22-a din Premier League. Două din cele 7 goluri s-au marcat în prelungiri.
02.02.2024 | 09:28
Manchester United victorie dramatica pe terenul lui Wolves Un pusti de 18 ani gol in minutul 907
Manchester United a câștigat dramatic duelul cu Wolves din etapa a 22-a din Premier League. Foto: X.
ADVERTISEMENT

Manchester United a obținut prima victorie a anului în Premier League. Formația antrenată de Erik ten Hag s-a impus, în deplasare, cu Wolves, scor 4-3, în ultimul meci al rundei cu numărul 22. Finalul de meci a fost nebun cu două goluri marcate în prelungiri.

Manchester United, victorie dramatică pe terenul lui Wolves: două goluri anulate

Calificată în optimile Cupei Angliei, Manchester United a început în forță partida și a deschis scorul în minutul 5 prin Marcus Rashford. Avantajul „Diavolilor” a fost dublat de danezul Rasmus Hojlund în minutul 22 și echipa lui Erik ten Hag a intrat cu un avantaj liniștitor la pauză.

ADVERTISEMENT

Intrat pe teren în a doua repriză, Pablo Sarabia a redus din diferență pentru Wolves. Ibericul a marcat din lovitură de la 11 metri. Totuși, Manchester United a refăcut diferența de două goluri prin McTominay din pasa lui Bruno Fernandes.

Finalul de meci a fost de-a dreptul nebun. Kilman a marcat în minutul 85 ca mai apoi Pedro Neto să restabilească egalitatea în minutul 90+5. Speranțele „Lupilor” s-au năruit la golul lui Kobbie Mainoo. Puștiul de 18 ani de pe Old Trafford a înscris golul victoriei după o combinație cu un alt tânăr fotbalist, Omari Forson.

ADVERTISEMENT

Grație victoriei cu Wolves, Manchester United a acumulat 35 de puncte. „Diavolii” ocupă locul 7 în clasament, la 8 puncte în spatele locului 4 care duce în grupele UEFA Champions League. Manchester United a avut și două goluri anulate ale lui Hojlund și Casemiro în finalul primei reprize.

Rasmus Hojlund a scris istorie la 20 de ani

Rasmus Hojlund a fost transferat de Manchester United de la Atalanta la începutul sezonului pentru suma de 73,9 milioane de euro. După o perioadă de secetă, atacantul danez s-a integrat în primul „11” al britanicilor și a ajuns la 3 meciuri consecutive cu gol marcat la Manchester United.

ADVERTISEMENT

Danezul a punctat în minutul 22 al duelului cu Wolves. Totodată, nordicul a pasat decisiv pentru Marcus Rashford la primul gol marcat de Manchester United pe „Molineux Stadium”. Astfel, Hojlund a marcat și a pasat cel puțin o dată decisiv la fiecare dintre ultimele două apariții în Premier League.

Atacantul danez a stabilit acest record la vârsta de doar 20 de ani și 362 de zile. Astfel, Hojlund a devenit cel mai tânăr jucător de la Manchester United care izbutește un astfel de record. Până la partida cu Wolves, Cristiano Ronaldo a deținut recordul, la 21 de ani, în 2007.

ADVERTISEMENT

Erik ten Hag, după Wolves – Manchester United 3-4: „Am sentimente amestecate”

Erik ten Hag a venit cu concluziile după victoria dramatică a lui Manchester United. Antrenorul olandez este pe jumătate mulțumit, deoarece consideră că echipa sa ar fi trebuit să închidă partida mai devreme.

„Am sentimente amestecate. De o parte, foarte mulțumit. Desigur, este o victorie masivă și cred că pentru un fan neutru, un spectator al acestui joc, a fost grozav de văzut. Dar, ca antrenor, când vezi că domini un joc timp de o oră, ar trebui să învingi cu 3-0 sau 4-0.

Am primit goluri și după a trebuit să ne descurcăm mai bine pe teren. Avem atitudinea potrivită, spiritul din vestiar este foarte bun când poți demonstra asta. Cred că toată echipa a jucat foarte bine, și Rashy (n.r. Rashford).

Ar fi trebuit să gestionăm jocul mai bine. Trebuie să scoatem aceste greșeli, nu se pot întâmpla. Am mai avut câteva astfel de momente în meciuri de-a lungul sezonului. Nu se poate să se întâmple asta, să primești astfel de goluri. 

Am spus că am sentimente mixte în legătură cu asta și că sunt foarte mulțumit de performanța echipei și de unele performanțe individuale din partea noastră”, a declarat Erik ten Hag, după meci.

ADVERTISEMENT