Nae Manea, RAPIDISTUL care dădea gol şi… INTERNAT în spital!

Nae Manea se luptă în aceste zile cu o boală cumplită, cancer la ficat, pe un pat de spital din Nisa... Rapid, echipa căreia i-a dedicat cea mai mare parte din cei 60 de ani de viaţă, se luptă...
05.12.2014 | 09:59
Nae Manea RAPIDISTUL care dadea gol si INTERNAT in spital

Nae Manea se luptă în aceste zile cu o boală cumplită, cancer la ficat, pe un pat de spital din Nisa… Rapid, echipa căreia i-a dedicat cea mai mare parte din cei 60 de ani de viaţă, se luptă şi ea în aceste zile să supravieţuiască în condiţii din ce în ce mai dramatice… Nenumărate sînt momentele care au probat iubirea şi devotamentul lui Nae Manea pentru culoarea vişinie. Iar cînd era vorba de „duşmanii” de moarte Steaua sau Dinamo, nimic nu putea să-l împiedice pe Nae Manea să pună umărul, dar mai ales… piciorul, la ambiţia giuleşteană de a-şi scoate adversarii din fire. Şi din ghete! Nici măcar frica de… încorporare!

nae old boy

25 iunie 1975, semifinală de Cupă. Rapid – Steaua. Nae Manea avea 21 de ani şi era internat la Spitalul Militar Central, suspect de hepatită, dar… „Cum naiba să stau liniştit în spital cînd jucam cu Steaua?! Refuzasem să joc la Steaua, că nu îmi plăcea milităria. De aceea ajunsesem şi în spital, <suspect de hepatită>, ca să nu fiu încorporat. În după-amiaza aceea, soţia mea a venit cu un taxi, am sărit gardul şi am plecat îmbrăcat în halat. La poarta stadionului credeau că sînt nebun şi nu mă lăsau să intru. A trebuit să vină de la vestiare antrenorul Nelu Motroc, şi el mi-a zis că sînt ţăcănit. Dar pentru mine nu conta, important era să joc împotriva Stelei. Am marcat atunci (n.a. – a fost 1-1 după 120 de minute, 7-6 pentru Rapid la loviturile de deprtajare, Manea a transformat penalty-ul decisiv), însă asta avea să mă coste. Pentru că, pe la comisariate, unii se întrebau cum naiba tovarăşul Manea e inapt militar din cauza hepatitei, dar joacă fotbal de performanţă. Aşa că, după o săptămînă de la finala cu Craiova (n.a. – 2-1 după prelungiri, două goluri acelaşi… „hepatic”), recrutul Năică Manea <dribla> cu raniţa în spate într-o garnizoană departe de Bucureşti şi de Rapid. Dar tot nu m-au smuls din Giuleşti!”.

VEZI AICI GOLURILE LUI NAE MANEA CU STEAUA ŞI U CRAIOVA!

Nicolae-Manea