News

Marcel Ciolacu a anunţat obiectivele noului Guvern: “Orice român să câştige minim 500 de euro net”

Marcel Ciolacu a anunțat care sunt obiectivele noului Guvern. Premierul desemnat spune că pensiile și salariile vor fi mărite.
15.06.2023 | 14:56
Marcel Ciolacu a anuntat obiectivele noului Guvern Orice roman sa castige minim 500 de euro net
Marcel Ciolacu a anunţat obiectivele noului Guvern. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a anunţat obiectivele noului Guvern, joi, la Palatul Parlamentului. Premierul desemnat și-a prezentat programul de guvernare în ședința din plen. Ciolacu își dorește ca salariul minim net să ajungă la 500 de euro.

Marcel Ciolacu prezintă obiectivele noului Guvern

Totodată, Marcel Ciolacu spune că vrea să introducă un program prin care să fie oprită creșterea prețurilor la alimentele de bază. De altfel, promite că va duce inflația la o singură cifră.

ADVERTISEMENT

„Vă spun că următoarele luni vor însemna o cursă contra cronometru pentru refacerea puterii de cumpărare a populației! Vom lucra în strânsă legătură cu BNR pentru a duce inflația la o singură cifră.

Vom veni cu un program curajos pentru a stopa creșterea prețurilor la alimentele de bază”, a transmis Ciolacu, în cadrul prezentării programului de guvernare.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: „Salariul mediu în România să ajungă la 1.000 de euro”

De asemenea, premierul desemnat susține că vrea să stimuleze cetățenii să rămână în România. În acest sens, vrea să reducă impozitarea muncii, idee pe care Ciolacu a susținut-o încă de acum câteva luni.

Măsura ar urma să se aplice mai ales pentru românii cu venituri medii și mici. Marcel Ciolacu susține că va organiza întrevederi cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor din România pentru a discuta creșterea salariului minim.

ADVERTISEMENT

„Sunt măsuri normale pentru ca, la sfârșitul mandatului acestui guvern, orice salariat din România să câștige minim 500 de euro net. Iar la 1 ianuarie 2025, câștigul salariului mediu în România să ajungă la 1.000 de euro net”, a declarat acesta.

Și pensiile ar urma să crească, premierul desemnat susținând că mărirea lor este „literă de lege” și că va fi „dușmanul de moarte” al celor care îi vor mai numi „asistați sociali” pe seniorii României.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu promite o creștere economică sănătoasă. „Avem 250 de miliarde de lei pregătiți pentru investiții în următorii doi ani. Bani cu care vrem să sprijinim toate companiile care produc în România. În plus, în perioada următoare, fondurile europene trebuie să fie motorul acestei economii.

Vă propun și două industrii strategice în care România își va concentra eforturile în următorii doi ani. Industria alimentară și sectorul materialelor de construcții vor beneficia de cele mai ample scheme de stimulare a producției din istorie.”, a transmis premierul desemnat.

Parlamentarii votează, joi, 15 iunie, Guvernul propus de Marcel Ciolacu, după ce miercuri au avut loc audierea candidaților pentru funcțiile de miniștri. Pentru învestirea noului guvern va fi nevoie de 234 de voturi.

ADVERTISEMENT