News

Marcel Ciolacu anunță noi măsuri ale Guvernului: ”Fără ele, România se blochează”

Marcel Ciolacu avertizează că țara noastră are un deficit mare. În aceste condiții, spune premierul, dacă nu luăm măsuri, ”România se blochează”.
16.10.2023 | 08:42
Marcel Ciolacu anunta noi masuri ale Guvernului Fara ele Romania se blocheaza
Marcel Ciolacu liniștește populația: ”România nu se află într-o criză economică”, dar anunță noi măsuri ale Guvernului. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Recent, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a anunțat o serie de măsuri fiscale extrem de importante. Premierul spune că nu se teme să continue pe acest drum al reformelor, întrucât, în caz contrar, ”România se blochează”.

Marcel Ciolacu liniștește populația: ”România nu se află într-o criză economică”, dar anunță noi măsuri ale Guvernului: ”Altfel, România se blochează”

Prezent duminică la o televiziune de știri, Marcel Ciolacu a declarat că atunci când a venit la Palatul Victoria nu a avut nici bagheta lui Harry Potter, nici lampa lui Aladin. Spune că, astfel, a fost nevoit să creioneze măsuri pentru toate palierele.

ADVERTISEMENT

Premierul a liniștit populația și a spus că România nu se află într-o criză economică, ci are o creștere economică constantă. Pe de altă parte, liderul social-democrat a anunțat că va continua cu reformele.

Ciolacu avertizează că România riscă să se blocheze dacă nu începem să luăm măsuri şi a precizat că, pentru țara noastră, Comisia Europeană nu trebuie privită ca un jandarm.

ADVERTISEMENT

Vreau să fac reforme în România. Nu mai putem. România se blochează dacă nu începem să luăm măsuri. Nu e un jandarm Comisia Europeană, nu îţi impune nimeni nimic, dar sunt nişte reguli pe care ţi le-ai asumat când ai intrat în Uniunea Europeană.

România are un parcurs foarte clar către aderarea către OECD. E foarte important economic să fii în rândul țărilor dezvoltate. Şi pe urmă avem marea miză fondurile europene, reformele din PNRR, nu neapărat banii din PNDR. Trebuie să înţelegem lucrurile acestea. Reformele din PNRR se suprapun cu reformele cerute de aderare la OECD. Drumul României trebuie să fie înainte, cu toate riscurile”, a declarat Marcel Ciolacu, la Prima News.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, săgeți către fostele guvernări: ”PSD a lăsat un deficit de 2,7%. A venit un ‘accident al istoriei’ care l-a dus la 9%”

Referindu-se la situația de față a bugetului intern, premierul mai spune că deficitul, deși mare, nu se compară cu cel lăsat de predecesorii săi. Marcel Ciolacu nu ezită să arunce săgeți către fostele guverne de dreapta.

PSD a lasat un deficit de 2.7%, o datorie 37. A venit un accident al istoriei, care au dus deficitul la 9%. Este o diferență de 6% din PIB, vreo 100 de miliarde de lei. Mai aveam și o creștere a datoriei publice, de 200 milioane.

ADVERTISEMENT

Am cumpărat vaccinuri anti COVID-19 de un miliard de euro pe care nu le vom folosi niciodată. A venit un bezmetic care a îndatorat țara”, a mai spus Marcel Ciolacu, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT