News

Marcel Ciolacu cere deschiderea de urgență a bisericilor: „De ce putem juca la păcănele, dar nu putem merge la Biserică?”

15.06.2020 | 17:51
Marcel Ciolacu cere deschiderea de urgenta a bisericilor De ce putem juca la pacanele dar nu putem merge la Biserica
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu nu acceptă ca PSD să voteze prelungirea stării de alertă în actuala ei formă, fiind nemulțumit de abordarea Guvernului Orban.

Liderul social-democraților a dezvăluit că partidul său va veni cu o propunere legislativă nouă, care va reglementa în mod corespunzător prelgunirea stării de alertă într-o formă acceptată de Opoziție.

ADVERTISEMENT

Printre altele, Ciolacu vrea ca Guvernul Orban să fie obligat să permită slujbele în interiorul bisericilor, în contextul în care a fost dat „liber la păcănele”.

Marcel Ciolacu cere deschiderea bisericilor din România

Mai mult, liderul PSD crede că Guvernul PNL manipulează datele pentru a crea o anumită stare de fapt în rândul societății.

ADVERTISEMENT

Cu restaurantele am avut întâlnire cu HoReCa, azi am semnat inițiativa legislativă. Mâine o depunem la Senat, ca să prindem 15 zile. Vom merge cu o lege compensatorie pentru această perioadă. Normele de aplicare sunt atributul Guvernului. Ce doresc eu, să ne explice de ce putem juca la păcănele dar nu putem merge la Biserică.

Când un Guvern ia decizii prin dublă măsură se numește corupție. Vom prevede redeschiderea lăcașelor de cult. Dacă păcănelele pot fi deschise și teatrele pot fi deschise. Managerii de teatre au capacitatea să gestioneze aplicarea legii”, a explicat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, a fost sabotată de PNL

Președintele interimar al PSD crede că Gabriela Firea, Primarul General al Bucureștiului, a fost încurcată deliberat de către PNL pentru a nu afla care e situația reală a numărului de infectați în Capitală. Firea, alături de profesorul Streinu-Cercel, a dorit să testeze populația din București, însă a fost oprită de Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, care nu a acceptat acest demers.

„De ce trei luni s-au făcut aceste teste ci acum în week-end. Știe cineva câți români au fost testați? Auzim acest număr de teste, dar la câte persoane? De ce a fost interzisă testarea de către Primarul General? Ca informația să vină mereu dintr-un singur sens.

ADVERTISEMENT

Se dorește doar dintr-un singur centru să se ia informația, e manipulare. S-au raportat a 2-a zi număr de pacienți de cu 2 zile înainte. Măcar Bucureștiul trebuia lăsat să știe din altă parte”, a explicat Ciolacu.

Parlamentul ar urma să voteze marți, 16 iunie, prelungirea stării de alertă, însă Opoziția, în frunte cu PSD, Pro România, USR și ALDE nu acceptă actuala formă a legii propusă de PNL.

Între timp, epidemiologii și medicii din România avertizează că numărul de cazuri e în creștere și riscăm ca în luna august întregul sistem medical să fie blocat dacă nu se vor lua măsuri de distanțare socială eficiente.

ADVERTISEMENT