News

Marcel Ciolacu, despre atacurile în cadrul Coaliției. „Nu încurajez depășirea liniei roșii dar adevărul trebuie spus”

Marcel Ciolacu, avertizare pentru PNL după atacurile în cadrul Coaliției. „Când a fost greu României a trebuit să vină PSD să facă ordine”
12.04.2024 | 18:49
Marcel Ciolacu despre atacurile in cadrul Coalitiei Nu incurajez depasirea liniei rosii dar adevarul trebuie spus
Ciolacu spune că PSD este cel care a trebuit „să facă ordine” când a fost greu / Foto: captură, Facebook
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Suceava, la evenimentul de lansare a candidaților social-democrați la Consiliul Județean și la primăriile de județ, că „nu încurajează depășirea liniei roșii” privind jignirile reciproce în cadrul alianței cu PNL dar că, istoric, PSD este cel care a trebuit „să facă ordine” când a fost greu.

Marcel Ciolacu: „Trebuie să spunem clar cine a greşit”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Suceava, la evenimentul de lansare a candidaților social-democrați la Consiliul Județean și la primăriile de județ, că „nu încurajează depășirea liniei roșii” privind jignirile reciproce în cadrul Coaliției.

ADVERTISEMENT

„Avem un aliat şi avem o alianţă în ceea ce priveşte guvernarea împreună cu PNL. Nu am să încurajez niciodată depăşirea liniei roşii în ceea ce priveşte să ne aducem jigniri, dar ce am să încurajez întotdeauna este să spunem adevărul. Adevărul trebuie spus întotdeauna. Trebuie să spunem clar de unde am plecat, trebuie să spunem clar cine a greşit, fiindcă dacă vom continua, după 30 de ani, să pitim adevărul sub preş, nu vom înainta niciodată”, a declarat premierul.

Discurs fără „ură și învrăjbire”

Esența discursului PSD, a continuat Ciolacu, a fost evitarea „urii și învrăjbirii” (menționând cu nu membri PSD l-au huiduit pe președintele CJ Suveava, Gheorghe Flutur, de la PNL).

ADVERTISEMENT

„Noi, PSD, întotdeauna am avut un respect suplimentar faţă de oameni, am reuşit, chiar când am făcut greşeli majore, nepermise în politică, să ne revenim, pentru că niciodată noi nu am avut esenţa ideologiei noastre şi esenţa discursului nostru să fie cel de ură, cel de învrăjbire”, a declarat premierul.

„Când a fost greu, a trebuit să vină PSD să facă ordine”

Marcel Ciolacu a ținut însă să sublinieze să social-democrații au intrat la guvernare „în cea mai neagră perioadă a României, după cel mai dezastruos guvern de dreapta din România timp de opt luni de zile”, după pandemia Covid-19, pe fondul crizei energetice și al războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

„Restul, de obicei, s-au unit împotriva noastră, noi eram ba ciumă roşie, ba distrugeam România. Dar întotdeauna în istoria modernă a României, de după 1989, întotdeauna, fără excepţie, când a fost greu României a trebuit să vină PSD să facă ordine. Ăsta este un adevăr şi trebuie spus”, a adăugat liderul social-democraților.

„Ne trebuie stabilitate politică”

Marcel Ciolacu a mai spus că alianța PSD-PNL nu a fost făcută ca el sau Nicolae Ciucă să ajungă președintii României, ci pentru „stabilitate politică”. „Ne trebuie stabilitate politică. Nu putem construi fără stabilitate politică. În acest moment avem o coaliţie de guvernare. Am făcut o alianţă electorală în ceea ce priveşte Europa, împotriva partidelor populiste şi extremiste care vin şi mint românii, care vin şi nu prezintă nicio alternativă. Gândiţi-vă că România nu ar fi, de mâine, în UE!”, a spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT

„Noi trebuie să explicăm aceste lucruri românilor, să înţeleagă adevăratul pericol. Nu am făcut această alianţă electorală să ajungă Marcel Ciolacu preşedinte. Cu atât puţin nu am făcut-o ca să ajungă Nicolae Ciucă. Am făcut această alianţă electorală pentru stabilitate politică. Sunt convins că românii vor înţelege momentul dificil prin care trecem cu toţii”, a conchis premierul.

 

 

ADVERTISEMENT