News

Marcel Ciolacu, despre Vlad Voiculescu: ”E gol atât în suflet, cât și în cap”. PSD, a doua moțiune simplă contra ministrului. Document

12.04.2021 | 15:24
Marcel Ciolacu despre Vlad Voiculescu E gol atat in suflet cat si in cap PSD a doua motiune simpla contra ministrului Document
ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac devastator la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, despre care a spus, în lumina ultimelor evenimente din Sănătate, că ”este gol atât în suflet, cât și în cap”. Tot luni, social democrații au depus a doua moțiune simplă contra ministrului în acest mandat al său.


PSD a depus la Parlament moțiunea simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu

UPDATE, ora 15:30 / PSD, principalul partid de opoziție, a depus, luni, a doua moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

În documentul intitulat ”Ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece!”, social democrații îi reproșează acestuia evoluțiile ”dramatice” ale pandemiei, lipsa măsurilor de sănătate publică, evacuarea Spitalului Foișor sau întârzierea raportului de după incendiul de la ”Matei Balș”.

Moțiunea simplă depusă conține 10 puncte în care este pusă la zid activitatea ministrului Sănătății.

ADVERTISEMENT

”10 dovezi ale  managementului său dezastruos, care au făcut ca România să înregistreze un bilanț dramatic: 1 milion de oameni infectați COVID19, 25.000 de morți, depășirea capacitații de spitalizare în ATI sau revolta populației privind măsurile aberante și contradictorii referitoare la controlul pandemiei”, se arată în document.

DOCUMENT – MOȚIUNEA SIMPLĂ PSD

Printre punctele semnalate de PSD în moțiune:

  • Evacuarea intempestivă a spitalului Foișor, noaptea, care a pus în pericol direct viața și siguranța pacienților, unii abia ieșiți din sala de operație. 
  • Eșecul grav în privința creșterii numărului de paturi ATI, dar și în privința reorganizării sistemul de acordare a asistenței medicale pentru pacienții COVID19. 
  • Încercarea de a bloca vaccinarea împotriva COVID19 prin neplata/întârzierea plății personalului medical implicat în vaccinare.
  • Scandalul legat de ordinul de ministru privind înmormântările celor decedați de COVID; aruncați goi, precum animalele, în saci de plastic, sigilați, fără slujbe în biserică, fără umanitate și demnitate.
  • Încercarea de a subordona politic INSP, prin abuz în funcție, care a generat emiterea de ordine de ministru care modifică condițiile de ocupare a postului de Director General și modul de constituire a comisiei de concurs pentru impunerea unui consilier personal a lui Vlad Voiculescu.
  • Incendiul de la Institutul Matei Balș. Nici acum, după aproape 2 luni și jumătate, de la tragedia în care și-au pierdut viața 24 de bolnavi COVID, arși de vii ori intoxicați cu fum, nu există un raport oficial. Deși el a fost promis public de către ministrul Voiculescu. Unde sunt măsurile de prevenire sistematică a incendiilor în secțiile care utilizează oxigen pentru pacienți?
  • Încălcarea repetată a regulilor de combatere a pandemiei impuse populației. Ministrul Sănătății este un exemplu de nerespectare a măsurilor de sănătate publică, dovedind iresponsabilitate, lipsă de asumare și alimentând neîncrederea populației în sistemul de sănătate.
ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 12:57 / Liderul PSD a fost revoltat de ultimele declarații ale lui Voiculescu, cel care a spus despre pacienții evacuați în miez de noapte de la Spitalul Foișor că erau ”fericiți”.

De asemenea, Ciolacu a mai anunțat că PSD a decis luni, în ședință, să depună o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, aceasta fiind a doua contra actualului membru al Executivului.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, atac la Vlad Voiculescu: ”E gol atât în suflet, cât și în cap”

Marcel Ciolacu a susținut luni, într-o conferință de presă, că ministrul Vlad Voiculescu este responsabil de tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei.

Liderul social-democrat a făcut apoi o trimitere la ultimele declarații ale lui Voiculescu după scandalul evacuărilor de la Spitalul Foișor din Capitală. Ciolacu nu l-a menajat deloc pe oficialul Guvernului și a spus despre acesta că ”este gol atât in suflet, cât și în cap”.

”Scuzele sale, pur și simplu, sunt penibile. Să ieși și să spui că cei care erau internați și au fost evacuați noaptea din Spitalul Foișor erau fericiți ne demonstrează că domnul Vlad Voiculescu este gol atât in suflet, cât și în cap”, a afirmat liderul PSD.

PSD, încă o moțiune de cenzură contra ministrului Sănătății

Liderul PSD a mai anunțat că formațiunea pe care o conduce a decis să depună o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

”Am discutat astăzi în Biroul Politic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății.

Ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca în această săptămână să fie dat votul pe această moțiune simplă”, a mai declarat Ciolacu.

Ciolacu face un apel la PNL, minorități și UDMR să voteze această moțiune.

”Am văzut mai mulți lideri PNL care au cerut demisia lui Voiculescu. Să vedem dacă sunt ipocriți sau nu. Pot arăta asta la votul moțiunii din Parlament.

Aștept și poziția minorităților să văd dacă sunt de acord ca un impostor să se afle în fruntea Sănătății în plină pandemie.

De asemenea, aștept poziția UDMR, în frunte cu Kelemen Hunor, dacă mai este de acord să susțină un asemenea personaj la conducerea Minitserului Sănătății.

Cred că domnii Cioloș și Barna ar trebui să-l retragă pe Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului”, a încheiat Ciolacu.

ADVERTISEMENT