News

Marcel Ciolacu, după adoptarea OUG care reglementează industria pariurilor: ”Să terminăm cu situația în care companiile trimit miliarde în afară”

În ședința de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a anunțat o ordonanță de urgență (OUG) care reglementează industria pariurilor și a păcănelelor.
05.10.2023 | 14:40
Marcel Ciolacu dupa adoptarea OUG care reglementeaza industria pariurilor Sa terminam cu situatia in care companiile trimit miliarde in afara
Marcel Ciolacu: ”Adoptăm OUG care reglementează industria pariurilor şi a păcănelelor. Să terminăm cu situația în care companiile trimit miliarde în afară”. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a anunțat, joi, adoptarea unei ordonanțe de urgență (OUG) care reglementează industria pariurilor şi a păcănelelor. Premierul a enumerat mai multe măsuri care reglementează acest sector comercial în țara noastră.

Marcel Ciolacu: ”Adoptăm OUG care reglementează industria pariurilor şi a păcănelelor. Să terminăm cu situația în care companiile trimit miliarde în afară”

În debutul ședinței de Guvern, șeful Executivului a spus că jocurile de noroc nu vor mai putea funcționa dacă firma nu este înregistrată în România. În această ordine de idei, Marcel Ciolacu spune că ”vreau să terminăm odată cu situația în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara țării”.

ADVERTISEMENT

Premierul este de părere că s-a depășit orice limită și că nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere. ”În pandemie, au stat la masa Guvernului! Acum ameninţă politicieni şi concediază jurnalişti, cumpărând protecţie la vârful unui trust străin care are două ziare mari din România!”, a comentat el.

În primul rând, jocurile de noroc nu vor mai putea funcţiona dacă firma nu este înregistrată în România. Vreau să terminăm odată cu situaţia în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara ţării şi chiar a Uniunii Europene”, a spus primul-ministru.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: ”Guvernul crește taxele pentru toate licențele de jocuri de noroc și limitează spațiul de publicitate”

Referindu-se tot la zona pariurilor, premierul a mai spus că Guvernul ”crește semnificativ taxele pentru toate licențele de jocuri de noroc și limitează drastic spațiul de publicitate pe care îl pot cumpăra firmele din această industrie”.

Marcel Ciolacu a acuzat presiuni din partea industriei jocurilor de noroc

La începutul săptămânii, premierul Ciolacu a declarat că nu îl sperie amenințările industriei păcănelelor, care presează politicienii pentru a lua decizii în favoarea acesteia.

ADVERTISEMENT

În același timp, șeful Guvernului a dat asigurări că și legea aflată în Parlament, prin care se vor scoate păcănelele în afara localităților, va fi adoptată rapid în țara noastră.

Nu mă sperie amenințările intermediarilor industriei păcănelelor! Le spun clar că joi vom da ordonanța de urgență prin care toți operatorii să fie obligați să aibă sediul fiscal în România, iar legea aflată în Parlament, prin care scoatem păcănelele în afara localității, va fi adoptată rapid! Și sunt convins că autoritățile statului vor face lumină cu privire la modul în care acești intermediari vor să preseze politicienii pentru a lua decizii în favoarea acestei industrii!

ADVERTISEMENT

Așa cum au făcut și în pandemie! Atunci când mafia jocurilor de noroc a fost la masa guvernului, păcănelele erau deschise, în timp ce bisericile erau închise! Eu le transmit foarte clar: NU au nici o șansă! S-a terminat!”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul ședinței Executivului de luni, 2 octombrie.

ADVERTISEMENT