News

Premierul Marcel Ciolacu acuză presiuni din partea operatorilor de jocuri de noroc: “Am deranjat şmecheria! Unul Sorin şi una Odeta ne tot caută prin interpuşi”

Intenția Guvernului de a pune ordine în industria Jocurilor de Noroc provoacă valuri. Marcel Ciolacu îi asigură pe români că nu va ceda, indiferent de interesele economice ale anumitor grupuri
30.09.2023 | 13:03
Premierul Marcel Ciolacu acuza presiuni din partea operatorilor de jocuri de noroc Am deranjat smecheria Unul Sorin si una Odeta ne tot cauta prin interpusi
Marcel Ciolacu i-a deranjat pe operatorii de jocuri de noroc Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La două zile după ce şi-a asumat răspunderea în Parlament pe pachetul de măsuri fiscale, premierul Marcel Ciolacu a trecut în revistă principalele acţiuni iniţiate în cele 15 săptămâni de când se află în fruntea Guvernului. În opinia primului ministru, una dintre cele mai delicate și de durată lupte este cea vizând industria jocurilor de noroc din România.

Ciolacu: „Îi deranjează că serverele vor fi în instituția Jocurilor de Noroc din România, și nu în alte țări sau prin offshore-uri”

Odată cu intenţia declarată de a face ordine și a aduce predictibilitate în această industrie, ar fi început şi presiunile din partea operatorilor de jocuri de noroc pe lângă guvernanți. Vineri, la Deva, premierul Ciolacu a făcut câteva declarații surprinzătoare, unele cu iz penal.

ADVERTISEMENT

“Cred că am deranjat cel mai mult şmecheria, prin pachetul fiscal care priveşte sistemul de funcţionare a jocurilor de noroc. E unul, Sorin, e una, Odeta, care ne tot caută prin interpuşi şi nu ştiu cum să mai ajungă la noi, să nu cumva să facem ordine, iar serverele acestor jocuri de noroc să fie în instituția Jocurilor de Noroc din România și nu în alte țări sau prin offshore-uri”, a dezvăluit Marcel Ciolacu, la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Hunedoara. “Sunt interese majore în jurul unui Guvern. Sunt interese economice uriașe! S-a dus perioada schimbării sistemului fiscal în Parlament după anumite interese. E nevoie de o reformă fiscală reală. Nu am un mandat foarte lung, dar vreau ca în acest mandat să îmi respect promisiunile făcute românilor”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, în timpul discursului de vineri, de la Deva.

Cine sunt personajele „Sorin” şi „Odeta”, care vor să ajungă la Ciolacu pe orice cale

Personajul „Sorin”, la care face referire premierul, este probabil Sorin Constantinescu, supranumit “Regele cazinourilor”, fondatorul Pokerfest România, cel mai mare organizator de festivaluri de poker din Europa de Est. Sorin Constantinescu, personaj cu simpatii liberale, a  fondat și Gaming Consulting, liderul pieței de consultanță în domeniul jocurilor de noroc.

ADVERTISEMENT

În timpul guvernării Orban, la începutul anului 2020, acesta a fost timp de cinci luni consilier al Guvernului României în domeniul pariurilor și jocurilor de noroc. Cu un trecut controversat, pe care nu se sfiește să-l evoce permanent, Sorin Constantinescu oscilează între pasiunea pentru jocuri de noroc și… credința în Dumnezeu!

sorin-constantinescu
Sorin Constantinescu

În ceea ce priveşte personajul „Odeta”, este vorba despre Odeta Nestor. Aceasta a fost timp de patru ani (2013-2017) președintele Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, după care a trecut fără scrupule, cu arme și bagaje, în tabăra adversă!

ADVERTISEMENT

În prezent, conduce  Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND), organism ce reprezintă interesele operatorilor de jocuri de noroc la distanță (online).

Odeta Nestor
Odeta Nestor

Premierul Ciolacu vrea scoaterea păcănelelor din oraşe!

Una dintre măsurile de reglementare avute în vedere de Guvernul Ciolacu, pe segmentul jocurilor de noroc, este că, pentru obținerea unei licențe de organizare și a unei autorizații de exploatare a jocurilor de noroc la distanță, va deveni obligatoriu ca societățile comerciale care le solicită să fie inmatriculate/ înregistrate în România. Până în prezent, orice societate de profil, constituită legal într-un stat membru al Uniunii Europene, putea opera și pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

O altă măsură dură care se pregătește este eliminarea din oraşe a celebrelor păcănele! “Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa!”, avertiza premierul în urmă cu câteva săptămâni.

Potrivit proiectului, în privința amplasării, este specificat faptul că “spațiul propus este situat la cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului București, astfel cum este prevăzută la art. 95 din Ordonanță de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”.

De asemenea, respectivele săli de păcănele nu trebuie să fie amplasate la mai puțin de 300 de metri de o instituţie de învățământ, inclusiv campusurile aferente acesteia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în incinta acestora.

ADVERTISEMENT
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu,...
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu, recuzată și transferată în aceeași zi
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te...
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te costă dacă ai făcut pană şi chemi mecanicii la faţa locului
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în...
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Schimbare uriașă pentru toții pensionari. Vor putea face asta pentru prima dată
Schimbare uriașă pentru toții pensionari. Vor putea face asta pentru prima dată
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit