News

Marcel Ciolacu îi răspunde lui Iohannis: ”Nu ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația”

14.07.2020 | 17:54
Marcel Ciolacu ii raspunde lui Iohannis Nu ne santajati cu pandemia ca sa omorati democratia
ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a ripostat acuzelor aduse social-democraților de către președintele Klaus Iohannis referitoare la tergiversarea adoptării Legii privind carantinarea. Ciolacu susține că președintele și guvernul Orban încearcă să mascheze propriiile erori prin acuzele aduse Parlamentul

Nu ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația! Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii”, a scris Ciolacu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Liderul PSD a catalogat drept ”revoltător și cinic” să acuzi Parlamentul pentru faptul că pacienții infectați au ajuns să plece din spitale, în condițiile în care guvernul Orban a adoptat măsura carantinării și izolării prin ordin de ministru, în loc să o facă prin intermediul unei legi, așa cum prevede Constituția.

Marcel Ciolacu susține că Legea carantinării este nedemocratică

Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv de Președinte, aparține în integralitate Guvernului Său! Ați avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar ați scăpat situația de sub control! Nu mai încercați să găsiți vinovați!”, acuză Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Liderul social-democraților susține că proiectul de lege trimis de Guvern la Parlament este o lege proastă care permite încălcarea libertăților și drepturilor cetățenești

Nu vom ceda șantajului și nu vom permite încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Soluția este o lege clară, aplicabilă și care să nu permită abuzuri. Asta vom și face!”, a conchis Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a acuzat PSD că tergiversează adoptarea Legii privind izolarea și carantinarea persoanelor infectate sau suspecte de infectare cu coronavirus, tergiversare care afectează combaterea epidemiei de COVID-19.

Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. (…) PSD tergiversează această discuţie”, a spus şeful statului.

ADVERTISEMENT

Iohannis  le-a cerut parlamentarilor să adopte cât mai repede proiectul de lege. “Altfel, veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau poate a sute de români”, a avertizat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT