News

Marcel Ciolacu îl sacrifică pe Gabriel Stika, directorul Apelor Române. Bărbatul a fost prins la volan fără permis

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a confirmat că directorul Apelor Române va fi demis după ce a fost prins la volan fără permis valid de conducere. Stika își acceptă soarta, fără proteste.
27.08.2022 | 15:56
Marcel Ciolacu il sacrifica pe Gabriel Stika directorul Apelor Romane Barbatul a fost prins la volan fara permis
Marcel Ciolacu l-a demis pe directorul Apelor Române. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Gabriel Francisc Stika a fost oprit de polițiști în noaptea de 11 august, în Tulcea, iar oamenii legii au constatat că acesta avea permisul de conducere suspendat.

Marcel Ciolacu îl demite pe directorul Apelor Române

Pe lângă demitere, Stika s-a ales și cu dosar penal. Gabriel Francisc Stika a recunoscut că a fost oprit în trafic de polițiști, însă a omis să vorbească despre faptul că se afla la volan fără un permis valid de conducere. Mai mult, politicianul PSD a declarat că nu știe nimic despre deschiderea unui dosar penal.

ADVERTISEMENT

“Directorul de la Apele Române prins la volan fără carnet va fi demis”, a anunțat Marcel Ciolacu, în tentativa de a demonstra că Partidul Social Democrat nu face concesii în astfel de situații.

Apropiat al ministrului Sorin Grindeanu, Stika a ajuns director al Apelor Române după ce a fost director al Direcției de Drumuri în perioada 2018-2020.

ADVERTISEMENT

”Am avut astăzi o discuție cu Directorul General al Administrației Naționale Apele Române, domnul Gabriel Francisc Stika, despre incidentul în care acesta a fost implicat în data de 11 august 2022. Astfel, în urma discuției, am decis că începând de luni, 29 august, A.N Apele Romane să fie conduse de domnul Sorin Lucaci” a declarat și Tanczos Barna, ministrul mediului.

Potrivig G4Media, Gabriel Stika a anunțat că a contestat procesul verbal prin care i-a fost ridicat permisul. De asemenea, fostul director al Apelor Române a anunțat că a ”inițiat demersurile necesare pentru a depune organelor de poliție competente dovada înregistrării plângerii contravenționale, fapt care urma a conduce la restituirea permisului”.

ADVERTISEMENT

”Am contestat procesul verbal prin care mi-a fost ridicat permisul. Faptul că am condus un autoturism după perioada de 15 zile de la momentul reținerii permisului de conducere, nu conduce de plano la conturarea unei activități infracționale.

În niciun moment, intenția mea nu a fost aceea de a sfida legea, câtă vreme procesul-verbal de contravenție, prin care s-a dispus reținerea permisului, a fost contestat în fața instanței de judecată.

ADVERTISEMENT

Astfel, chiar legea permite în baza principiului prezumției de nevinovăție restituirea permisului, adică acordarea dreptului de a conduce pe drumuri publice, cel puțin până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești pronunțată ca urmare a procesul prin care s-a contestat sancțiunea reținerii permisului de conducere.

În același timp, au fost inițiate demersurile necesare pentru a depune organelor de poliție competente dovada înregistrării plângerii contravenționale, fapt care urma a conduce la restituirea permisului.

Fac acest demers in ideea de a proteja imaginea și de a nu aduce atingere instituției Administrația Naționala Apele Romane. Am luat act de declarația d-lui președinte Marcel Ciolacu si ma voi conforma deciziilor luate”, a transmis Stika.

ADVERTISEMENT