News

Camera Deputaților dezbate luni moțiunea USR împotriva lui Florin Barbu. Marcel Ciolacu, solicitat să-l demită

Soarta ministrului Agriculturii, Florin Barbu, se decide marți. „Odele pentru Ceaușescu”, dezbătute luni în Camera Deputaților
19.03.2024 | 16:59
Camera Deputatilor dezbate luni motiunea USR impotriva lui Florin Barbu Marcel Ciolacu solicitat sal demita
USR a depus o moțiune simplă împotriva lui Florin Barbu, după declarațiile sale controversate / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis ca moțiunea depusă de USR împotriva lui Florin Barbu, Ministrul Agriculturii, va intra în dezbatere luni și va fi supusă la vot marți. Barbu a reușit să-și atragă critici unanime după o declarație admirativă la adresa lui Nicolae Ceaușescu.

Ceaușescu, periculos și în citate

USR a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Florin Barbu, după declarațiile sale controversate despre Nicolae Ceaușescu, și care „îi tratează cu dispreț pe fermieri și îi sfidează pe românii care plătesc zilnic, în piață și în magazine, prețul incompetenței sale”, potrivit unui comunicat al USR.

ADVERTISEMENT

„Preşedintele nostru, domnul Nicolae Ceauşescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”, a declarat recent Florin Barbu, într-un interviu, întrebat fiind de ce stuful din Delta Dunării a fost declarat zonă de pășune.

USR: „Nu mai are ce căuta în funcție publică”

Ulterior, mai mulți politicieni i-au cerut demisia lui Barbu și premierului Marcel Ciolacu să reacționeze în urma acestei declarații. USR i-a cerut premierului să-l demită pe Florin Barbu, „în urma declarațiilor sale în care îl cita cu admirație pe fostul dictator Nicolae Ceaușescu”.

ADVERTISEMENT

„Un oficial al statului român care în 2024 își exprimă public admirația față de un dictator odios nu mai are ce căuta în funcție publică. Asemenea declarații dovedesc încă o dată, dacă mai era nevoie, totala inadecvare a lui Florin Barbu în funcția de ministru al Agriculturii”, potrivit USR.

Barbu: „Am fost neinspirat”

Ulterior, Florin Barbu a spus că a fost „neinspirat” când a vorbit admirativ despre Ceaușescu, spunând totuși – neîndemânatic, având în vedere impactul declarației – că are o nostalgie, aceea după sistemele de irigații de dinainte de 1989.

ADVERTISEMENT

Cei mai vehemenți au fost cei de la USR care au depus o moțiune simplă împotriva lui Florin Barbu, intitulată  „Odele pentru Ceaușescu nu salvează agricultura românească”. Moțiunea urmează să fie dezbătută luni și supusă votului marți, potrivit Camerei Deputaților.