Alegeri 2024

Marcel Ciolacu, mesaj pentru tineri. „Nu conduceți dacă ați consumat alcool sau droguri și nu-i lăsați nici pe cei ce lângă voi”

Marcel Ciolacu, mesaj „simplu și clar” de Ziua Tineretului. „Nu conduceți dacă ați consumat alcool sau droguri și nu-i lăsați nici pe cei ce lângă voi”
02.05.2024 | 16:18
Marcel Ciolacu mesaj pentru tineri Nu conduceti daca ati consumat alcool sau droguri si nui lasati nici pe cei ce langa voi
Premierul subliniază riscurile la care se expun tinerii legate de alcoolul și drogurile la volan / Foto: Inquam Photos, George Călin
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu le-am cerut tinerilor, joi, cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului să nu se urce la volan dacă au consumat alcool sau droguri. „Ziua Tineretului trebuie să fie un motiv de bucurie, însă de prea multe ori distracția poate scăpa de sub control și produce drame”, spune Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Distracția poate scăpa de sub control și produce drame”

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, printre mesajele adresate cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului, și unul „simplu și clar”. Acela ca tinerii să nu conducă sub inflența alcoolului sau a drogurilor.

ADVERTISEMENT

„Ziua Tineretului trebuie să fie un motiv de bucurie, însă de prea multe ori distracția poate scăpa de sub control și produce drame”, a scris premierul pe pagina sa Facebook.

Campanie de responsabilizare

Tinerii, a continuat Marcel Ciolacu, sunt categoria cea mai expusă la consumul de alcool și de droguri, inclusiv asociat cu conducerea autovehiculelor.

ADVERTISEMENT

„De aceea, alături de Robert Cazanciuc și de mulți alți colegi din PSD, am inițiat cea mai amplă campanie de responsabilizare în privința consumului de alcool și droguri la volan. Fiindcă tinerii sunt, din păcate, printre cei mai expuși la asemenea pericole, astfel că protejarea lor este mai importantă ca oricând.

Le transmit tuturor tinerilor acest mesaj simplu și clar. Nu conduceți dacă ați consumat alcool sau droguri și nu-i lăsați nici pe cei ce lângă voi să facă o astfel de greșeală cu consecințe dramatice”, se arată în postarea premierului.

ADVERTISEMENT

Legea Anastasia

Premierul Marcel Ciolacu a atras atenția că condusul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise implică riscul major de a provoca tragedii pe șosele și a invocat Legea Anastasia, inițiată de senatorul social-democrat Robert Cazanciuc

Potrivit Legii Anastasia, „săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună supendarea executării pedepsei sub supraveghere”. România ocupă primul loc în Europa la numărul deceselor cauzate de accidente rutiere.

ADVERTISEMENT

„Riscul de a provoca, în asemnea condiții, accidente mortale este unul uriaș, iar Legea Anastasia prevede pedeapsa închisorii cu executare. Și nu există excepții! Le mulțumesc colegilor din PSD, voluntarilor, polițiștilor rutieri și tuturor companiilor partenere implicate în campania de conștientizare legată de Legea Anastasia Fii curat la volan!”, a scris Marcel Ciolacu.

 

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Exclusiv: Florin Spătaru întâlnire de taină în Capitală. Ce face fostul ministru al...
Exclusiv: Florin Spătaru întâlnire de taină în Capitală. Ce face fostul ministru al economiei când nu îl vede nimeni
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori