News

Marcel Ciolacu se opune vaccinării obligatorii anti-Covid: ”Nu sunt deloc de acord ”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, spune că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie anti-Covid. Liderul social-democraților a motivat că toți cetățenii au dreptul de a alege.
30.11.2021 | 20:52
Marcel Ciolacu se opune vaccinarii obligatorii antiCovid Nu sunt deloc de acord
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a declarat, marți seară, că se opune vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului, întrebat fiind în cadrul unei emisiuni TV despre strategia Guvernului față de pandemie.

Marcel Ciolacu a explicat că scopul Executivului este acela de a stopa pandemia, dar el nu ar dori să se facă acest lucru prin imunizare obligatorie.

ADVERTISEMENT

Ciolacu: ”Ai dreptul să nu te vaccinezi, am dreptul să mă vaccinez”

Totodată, liderul social-democraților a precizat că în următoarea perioadă, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, va oferi mecanisme de îndepărtare a coronavirusului.

”Stop Covid! Va veni dl Rafila si va explica exact ceva predictibil, absolut la fiecare pas si un mecanism…

ADVERTISEMENT

Eu nu oblig pe nimeni si nu sunt deloc de acord cu vaccinarea obligatorie, sa fiu foarte clar. Am si eu drepturi ca si dvs. Ai dreptul să nu te vaccinezi, am dreptul să mă vaccinez.

Dreptul la viata cred ca primeaza peste toate celelalte drepturi. Va veni dl Rafila si va prezenta un mecanism predictibil, stiintific, nu condamn lumea sa nu mearga la serviciu. Veti vedea”, a declarat liderul social-democraților, marți seară, la TVR.

ADVERTISEMENT

Țările din Europa unde vaccinarea anti-Covid va deveni obligatorie

Între timp, în unele țări din Europa se impune vaccinarea obligatorie din 2022. În Grecia, pentru persoanele peste 60 de ani și în Austria.

În statul elen, persoanele care au peste 60 de ani și refuză imunizarea vor fi amendate cu 100 de euro, în fiecare lună. Suma ar urma să se oprească din pensia bătrânilor.

ADVERTISEMENT

”Este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru sănătate. Ne concentrăm eforturile asupra protecției concetățenilor noștri și, din acest motiv, vaccinarea lor va fi obligatorie de acum înainte.

Grecii cu vârsta de peste 60 de ani care nu au fost vaccinați trebuie, până la 16 ianuarie, să se programeze pentru prima doză, în caz contrar vor fi sancționați cu o amendă administrativă de 100 de euro în fiecare lună.

Luarea deciziei a fost dureroasă, dar simt o responsabilitate mare în a fi alături de cei mai vulnerabili, chiar dacă acest lucru i-ar putea nemulțumi puțin”, a spus premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, într-o ședință de Guvern.

În Austria, după ce s-a făcut anunțul imunizării obligatorii s-au declanșat proteste de amploare. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a manifesta împotriva măsurii.

ADVERTISEMENT