News

Marcel Ciolacu, ordin pentru liderii județeni PSD! „Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”

Marcel Ciolacu, ordin pentru liderii județeni PSD care trebuie să fie pregătiți pentru alegerile anticipate
17.10.2021 | 16:06
Marcel Ciolacu ordin pentru liderii judeteni PSD Nea spus ca actuala criza politica va avea ca finalitate alegerile anticipate
ADVERTISEMENT

Președintele Partidului Social Democrat pare că se pregătește de alegeri anticipate. Cel puțin acesta este mesajul pe care l-ar fi transmis liderilor din județ.

Sursa Mediafax au dezvăluit că oamenii din țară ai social democraților au fost deja înștiințați în legătură cu următorii pași pe care îi au de făcut.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, ordin pentru liderii județeni ai PSD!

„Preşedintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin ca Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate.

Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, a spus pentru sursa anterior citată unul din liderii organizaţiilor judeţene PSD.

ADVERTISEMENT

Acesta a continuat și a mai transmis că la PSD a fost deja organizată echipa de campanie naţională, care împreună cu consultanţii partidului lucrează la strategia PSD în vederea anticipatelor.

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate judeţele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuţii cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, potrivit altor surse din conducerea social-democraţilor.

ADVERTISEMENT

Sursele mai spun că săptămâna viitoare este una crucială. La PSD vor avea loc întâlniri cu echipele de online. Interesant este că președintele Klaus Iohannis a afirmat recent că, „în realitate, este aproape imposibil de declanşat alegeri anticipate”.

„Ce ar aduce? Aceleaşi partide, probabil cu aceleaşi procente, poate puţin, puţin modificate, ceea ce ne-ar exact înapoi în situaţia în care suntem astăzi.

ADVERTISEMENT

Deci, în teorie, în Constituţie sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele, constituţional, nu sunt bine definite şi nu au avut loc niciodată până acum, din aceste considerente, alegeri anticipate.

Faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă din partea acestui partid, decât altceva”, a declarat pe 7 octombrie şeful statului.

Vă readucem aminte că în Constituția României este stipulat că după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, șeful statului poate să dizolve Parlamentul.

Se poate ajunge la această situaţie dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

ADVERTISEMENT