News

Marcel Ciolacu, reacție după moțiunea de cenzură: “Nu am luat încă o decizie”. Ce spune despre scenariul suspendării președintelui

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a avut o reacție marți, la Antena 3, după moțiunea de cenzură, declarând: "nu am luat încă o decizie", dar a vorbit și despre scenariul suspendării lui Klaus Iohannis.
05.10.2021 | 22:29
Marcel Ciolacu reactie dupa motiunea de cenzura Nu am luat inca o decizie Ce spune despre scenariul suspendarii presedintelui
ADVERTISEMENT

Cabinetul condus de către Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, aceasta fiind votată de către parlamentarii USR, AUR și PSD.

Klaus Iohannis a declarat imediat după moțiune că va chema partidele politice la consultări săptămâna viitoare, acordându-le un timp de gândire.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: “Nu am luat încă o decizie”. Ce spune despre suspendarea lui Iohannis

“Nu am luat încă o decizie, în privința consultărilor la Cotroceni. Am demonstrat încă o dată capacitatea PSD de a veni cu o moțiune și de a răsturna guvernul Cîțu.

E foarte importantă victoria pentru români, mai puțin pentru partide. Nu puteam merge mai departe”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

“În acest moment am intrat în termenii constituționali, noi am respectat Constituția. Pe 20 octombrie se termină termenul limită la Justiție, Ministrul a fost demis de către prim-ministru.

Din acel moment, Guvernul României este căzut și interimar, nu mai poate funcționa deloc. Ministrul Justiției este cel care avizează toate actele legislative.

ADVERTISEMENT

Avem un Guvern căzut, bine că a căzut. Termenul până când domnul Iohannis trebuie să rezolve problema este 20 octombrie, este termenul care a curs de la demiterea Ministrului Justiției.

Momentan PSD este cea mai stabilă și mai responsabilă forță politică din România. Aici facem diferența între partidele care câștigă alegeri și partidele care încearcă de la un scor mic să vină cu lucruri fantastice care să schimbe agenda.

ADVERTISEMENT

Nu cred că agenda publică este suspendarea domnului Iohannis. L-am auzit pe domnul Orban care a spus pentru prima dată că a încălcat Constituția. Dacă domnul Barna sau domnul Cioloș…ca să suspenzi un președinte îți trebuie o majoritate în Parlament.

Momentan nu există o majoritate nici măcar pentru a pune un Guvern. Este o temă falsă în acest moment, dacă vreți să aventurez PSD într-o temă falsă, vă spun că nu voi face acest lucru.

Mă vedeți pe mine să trimit colegi să facă parte din Guvern cu doamna Turcan, cu domnul Cîțu? Singurul lucru logic în acest moment este să ne întoarcem la popor, știu că procedura este dificilă, se poate simplifica.

Când ai o majoritate care își dorește să facă anticipate, se simplifică și procedura, pentru că vii cu un calendar. Tot ce se întâmplă în România acum se datorează președintelui Iohannis”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

ADVERTISEMENT