News

Marcel Ciolacu rememorează prima sa candidatură: „Parcă ne retrăim tinereţea. Cu certitudine şi dl Cîrstoiu va avea un prim mandat câştigat detaşat”

Marcel Ciolacu, nostalgic după prima sa candidatură ca deputat. Liderul PSD face o paralelă cu victoria „detașată” pentru Cîrstoiu
04.04.2024 | 18:26
Marcel Ciolacu rememoreaza prima sa candidatura Parca ne retraim tineretea Cu certitudine si dl Cirstoiu va avea un prim mandat castigat detasat
Marcel Ciolacu spune că medicul Cătălin Cîrstoiu îi amintește de primele sale victorii politice / Foto: Inquam Photos, George Călin
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, după o întâlnire cu membri ai organizațiilor de pensionari ai PSD și PNL, că medicul Cătălin Cîrstoiu „va avea un prim mandat câştigat detaşat din partea celor două partide”.

Marcel Ciolacu: „Parcă ne-am retrăit tinerețea”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o serie de declarații, joi, după o întîlnire cu membri organizațiilor de pensionari PSD și PNL din București, alături de candidatul alianței pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, și de Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

„Am spus în sală și o spun și acum, parcă ne-am retrăit tinereţea, la prima candidatură, când, la Buzău, când mi-am anunţat candidatura, şi era jumătate de sală roşie, şi jumătate galbenă, era USL-ul şi întreaga echipă, atât de la PSD cât şi de la PNL, organizaţia Buzău, am reuşit să am un scor foarte bun pentru mandatul de deputat”, a declarat Ciolacu.

Cîrstoiu, învingător detașat

Premierul a spus că, la rândul său, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei va avea și el parte de succes, susținut de partidele Coaliției. „Cu certitudine şi domnul Cîrstoiu va avea un prim mandat câştigat detaşat din partea celor două partide şi susţinut mai ales de cele două partide”, a spus liderul social-democraților.

ADVERTISEMENT

În privința divergențelor existente între cele două partide la alegerile locale din teritoriu, Ciolacu a spus că este vorba de competiție între „adversari politici”, nu între „dușmani”.

 „Niciodată eu nu am avut duşmani în politică, am avut adversari politici. Ştiţi la fel de bine ca şi mine că în peste 95% la alegerile locale marea majoritate a competiţiilor sunt între reprezentanții PSD şi PNL (…) Nu este neapărat ceva împotriva firii sau împotriva democraţiei. Suntem ca o echipă politică, pentru că avem şi o coaliţie guvernamentală (…) şi avem o alianţă electorală pentru europarlamentare, pentru viziunea europeană a celor două partide, cu o listă comună”, a spus el. „Eu cred că a fost decizia corectă să lăsăm fiecare organizaţie să hotărască singură cum e mai bine”, a adăugat premierul.

ADVERTISEMENT

La București „s-au depășit orgoliile”

Premierul a dat ca exemplu situația din Capitală, unde „s-au depășit orgoliile” și au fost prezentanți candidați comuni la sectoare și un candidat comun la Primăria Generală. „Avem exemplul de la Bucureşti unde preşedinţii organizaţiilor, doamna Firea şi domnul Burduja, au depăşit orgoliile şi am venit cu un candidat comun şi am venit și cu candidaţi comuni şi la sectoare, fiind vorba totuși de capitala României”, a spus Ciolacu.

„Pentru ce? Pentru nişte voturi în plus?”

„Îmi doresc să trăiesc într-o ţară normală, într-o Românie care a depălit clişeele anilor 90- 92. Eu îmi doresc o Românie în care forţele politice nu trebuie să se unească românii împotriva Românilor de etnie maghiară sau de etnie turcă sau germană. Avem un preşedinte român de etnie germană, nu cred că mai trăim în vremurile anilor 90, în care trebuie să ne învrăjbim între noi. Pentru ce? Pentru nişte voturi în plus?”, a mai spus liderul social-democrat.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan: „Transferul primarilor, o caliceală de prost gust”

Întrebat despre faptul că colegii lui sunt nemulțumiți că se iau primari de la PNL la PSD, Marcel Ciolacu a spus că „deja este un moment depăşit”. Nu și pentru prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care a declarat că transferul de primari de la un partid la altul nu este „onorabil”, apreciindu-l drept „o caliceală de prost gust”.

„Nu cred că e onorabil pentru nimeni să transfere primari dintr-o parte în alta, că nu sunt saci de cartofi(…) Nu pot fi până la 30 de ani să fii într-o zonă ideologică și apoi să te dai peste cap peste noapte să te duci în altă parte (…) Cred că e o caliceală de prost gust acest transfer dintr-o parte în alta”, a declarat Bogdan, potrivit Mediafax.

 

 

 

ADVERTISEMENT