News

Gabriela Firea îl atacă pe Nicușor Dan. „Director penal, ținut în funcție de primarul general”

Gabriela Firea îl acuză pe primarul general Nicușor Dan că ține un „director penal” în funcție. „Dubla măsură trebuie să înceteze”
28.03.2024 | 09:30
Gabriela Firea il ataca pe Nicusor Dan Director penal tinut in functie de primarul general
Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că „tace” în cazul directoarei ASSMB, Oana Sivache / Foto: Facebook, Gabriela Firea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea l-a acuzat pe primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, că nu a anunțat o decizie în cazul Oanei Sivache, directoarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, acuzată de luare de mită și pusă sub control judiciar de DNA.

„Director penal ținut în funcție de primarul general!”

Gabriela Firea îl acuză pe primarul general Nicușor Dan că a „tăcut” după ce directoarea generală a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Oana Sivache, a fost pusă sub control judiciar de procurorii DNA pentru luare de mită.

ADVERTISEMENT

„Director penal ținut în funcție de primarul general! Dubla măsură trebuie să înceteze. Nici o persoană acuzată de luare de mită nu poate lucra în continuare ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a postat Firea pe contul Facebook.

„Au trecut ore bune de când directoarea generală a Administrației Spitalelor a fost pusă sub control judiciar de procurorii DNA pentru luare de mită. Tot de atât timp Nicușor Dan tace! Chiar dacă procurorii i-au interzis Oanei Sivache să se apropie de instituția pe care a condus-o, primarul general nu anunță vreo decizie personală luată în cazul directoarei susținută până în pânzele albe de Vlad Voiculescu, președintele USR București”, continuă Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

„Fără penali în funcții publice, mai puțin la USR”

Fostul primar al Bucureștiului a denunțat ceea ce consideră a fi o dublă măsură, pentru că sloganul „fără penali în funcții publice” nu se aplică și pentru membri USR „Ați uitat sloganul ‘fără penali în funcții publice’?! Sau se aplică doar pentru ‘penalii’ din alte partide, mai puțin USR?!”, mai scrie Firea.

Gabriela Firea mai spune că Oana Sivache trebuia destituită de mult, pentru că la ASSMB este un „dezastru” iar  Sivache trebuie să răspundă în fața legii.

ADVERTISEMENT

„Directoarea pusă sub control judiciar trebuia demisă de multă vreme pentru dezastrul din ASSMB! Anul trecut, instituția a cheltuit doar circa 20% din suma alocată pentru investițiile în cele 19 spitale din București. Un eșec total al acestei echipe! În plus, de când a venit în funcție a ținut-o numai în scandaluri în loc să se ocupe de spitale, de cadrele medicale și de condițiile pentru pacienți. Din denunțător, a ajuns acum acuzat și trebuie să răspundă pentru faptele sale, se arată în postare.

Firea a subliniat „coordonarea profesionistă” a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București în perioada mandatului PSD. „Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București merită o coordonare profesionistă, așa cum a fost în mandatul echipei social-democrate. Cele 19 spitale aflate în coordonare sunt vitale pentru sănătate bucureștenilor și zecilor de mii de pacienți veniți din toată țara pentru a găsi alinarea suferințelor. Avem medici excepționali și manageri foarte buni care au reușit să face performanță și toți trebuie să se simtă susținuți, apreciați și ajutați de funcționarii care trebuie să le aloce fonduri”, încheie Firea.

ADVERTISEMENT