Sport

Marcelo a dezvăluit ce strategie avea Real Madrid contra lui Leo Messi în El Clasico: “Nu îl enervați!”

Leo Messi este cel mai bun marcator din istoria El Clasico, 26 de reușite în 45 de jocuri. Ar fi putut fi chiar mai multe dacă Real Madrid nu ar fi avut o strategie specială împotriva lui.
16.11.2023 | 10:32
Marcelo a dezvaluit ce strategie avea Real Madrid contra lui Leo Messi in El Clasico Nu il enervati
Marcelo și Sergio Ramos au dus multe lupte aprice cu Leo Messi în El Clasico. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum îl putem opri pe Messi? Este întrebarea pe care și-au pus-o foarte mulți antrenori în ultimii mai bine de 15 ani. Iar pentru managerii lui Real Madrid a fost o grijă constantă înainte de El Clasico. Planul “albilor” a fost în cele din urmă dezvăluit.

Marcelo a explicat strategia contra lui Leo Messi în El Clasico: “Îl lăsam așa, liniștit”

Marcelo, jucător la Real Madrid timp de 15 ani, între 2007 și 2022, a explicat care a fost strategia “galacticilor” pentru a evita pagubele produse de Messi. Războiul se dădea, înainte de toate, la nivel psihologic.

ADVERTISEMENT

“Messi nu vorbea în timpul meciurilor, iar eu încercam, la fel, să nu îi spun nimic. Îl lăsam așa, liniștit. Mereu ni se spunea să nu îl enervăm.

Pentru că dacă am fi încercat să îl provocăm sau lucruri de acest fel, adesea se enerva. Iar când se enerva era mult mai dificil de marcat”, a explicat Marcelo pentru Charla Podcast.

ADVERTISEMENT

Fede Valverde a recunoscut și el că era imposibil de jucat contra lui Leo Messi: “Nu am putut niciodată să îl opresc”

Fede Valverde, jucătorul lui Real Madrid, se pregătește de o nouă confruntare contra lui Messi. De această dată la nivel de echipe naționale. Vineri dimineață, de la ora 2:00 a României, Argentina va înfrunta Uruguay pe propriul teren.

Valverde a fost cât se poate de sincer în privința confruntărilor cu Leo Messi din El Clasico. A recunoscut că pentru el a fost mereu imposibil să îl oprească pe starul argentinian, dar și că Real Madrid se baza pe Casemiro să facă asta.

ADVERTISEMENT

“Nu știu cum să îl opresc pe Leo Messi! Nu am putut niciodată să o fac. Casemiro era o armă bună pentru noi, el îi mai putea face față. Nu mereu. Trebuie să îl respectăm, este unul dintre cei mai buni jucători din lume”, a recunoscut Fede Valverde.

Argentina are meciuri cu Uruguay și Brazilia în preliminariile pentru Mondialul din 2026! “Pumele”, parcurs perfect până acum

Argentina va înfrunta Uruguay vineri de la ora 2:00 a României, și apoi Brazilia, pe 22 octombrie. Vor fi ultimele două meciuri pe care le joacă Leo Messi în 2023, deoarece la echipa de club nu mai are programat niciun meci oficial până în luna februarie.

ADVERTISEMENT

Argentina este pe primul loc în zona America de Sud a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2026, cu 12 puncte din primele 4 meciuri. Și golaveraj 7-0! Locurile 2, 3 și 4 sunt ocupate de Uruguay, Brazilia și Venezuela, 7 puncte fiecare.

 

ADVERTISEMENT
Tags: