Sport

Se termină era „galactică” la Real Madrid! Cel mai vechi fotbalist din lot pleacă de pe Bernabeu după 15 ani

Real Madrid începe să rămână fără aproape niciunul din fotbaliștii care au cucerit patru Ligi ale Campionilor în ultimul deceniu. Vara viitoare, Marcelo se va despărți după 15 ani de gruparea blanco.
10.12.2021 | 17:27
Se termina era galactica la Real Madrid Cel mai vechi fotbalist din lot pleaca de pe Bernabeu dupa 15 ani
Se termină era „galactică” la Real Madrid! Cel mai vechi fotbalist din lot pleacă de pe Bernabeu după 15 ani. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marcelo (33 de ani) joacă din 2007 la Real Madrid, perioadă în care a îmbrăcat tricoul blanco în 533 de meciuri, a marcat 38 de goluri și a oferit 101 pase decisive.

Tot în acest interval, brazilianul a cucerit nu mai puțin de 22 de trofee, dintre care patru Ligi ale Campionilor.

ADVERTISEMENT

Cumpărat de „galactici” în 2007 de la Fluminense în schimbul sumei de 6,5 milioane de euro, actualul căpitan al Realului se va despărți de clubul prezidat de Florentino Perez la finalul acestui sezon.

Marcelo pleacă de la Real Madrid

Contractul lui Marcelo cu Real Madrid expiră la 30 iunie 2022.

Presa iberică vorbește deja despre viitoarea destinație a fundașului stânga, care, cel mai probabil, se va întoarce în Brazilia, acolo unde intenționează să își încheie cariera.

ADVERTISEMENT

El se află pe lista lui Palmeiras, formație care a încheiat pe locul 3 ultima ediție de campionat și care a cucerit Copa Libertadores.

Marcelo mai are oferte însă și din China, Statele Unite ale Americii și zona Golfului.

Deși este căpitanul de drept al lui Real Madrid, Marcelo n-a prins prea multe minute în acest sezon, braziliandul îmbrăcând tricoul blanco în doar cinci partide.

ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti i-a preferat pe postul de fundaș stânga pe Ferland Mendy și pe David Alaba.

Marcelo a fost dorit și de Juventus

Cotat în prezent de transfermarkt.com la suma de 5 milioane de euro, Marcelo a valorat cel mai mult în octombrie 2018, 70 de milioane de euro.

Brazilianul se putea despărți de Real Madrid și în vara anului trecut, atunci când era dorit la Juventus, echipă la care evolua la acea vreme bunul său prieten Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT