Sport

Marcus Rashford, mesaj de susținere pentru Emma Răducanu, după abandonul jucătoarei cu origini românești de la Wimbledon

Emma Răducanu, jucătoarea de tenis cu origini românești, care reprezintă Marea Britanie, are un fan celebru. Marcus Rashford i-a transmis un mesaj de încurajare.
07.07.2021 | 12:33
Marcus Rashford mesaj de sustinere pentru Emma Raducanu dupa abandonul jucatoarei cu origini romanesti de la Wimbledon
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de 18 ani a abandonat meciul din optimi de la Wimbledon, cu Ajla Tomljanovic, la scorul de 4-6, 0-3.

Sportiva cu origini românești a explicat ulterior că a fost obligată să abandoneze din cauza unor probleme medicale. Fanii i-au scris mesaje de încurajare , iar între cei care i-au transmis gânduri bune se numără și un fotbalist celebru.

ADVERTISEMENT

Ce i-a transmis Marcus Rashford, Emmei Răducanu

Emma Răducanu, sportivă născută din tată român și mamă chinezoaică, a impresionat la actuala ediție a turneului de la Wimbledon.

Sportiva a primit un wild-card din partea organizatorilor și le-a răsplătit încrederea și așteptările practicând un tenis de mare calitate.

ADVERTISEMENT

Sportiva a fost obligată, însă, să abandoneze în disputa cu Ajla Tomljanovic, la cererea echipei medicale. Emma Răducanu a explicat că a simțit amețeli puternice și că nu mai putea să respire regulat.

Impresionat de evoluțiile jucătoare de pe locul 338 din clasamentul WTA a fost și internaționalul englez Marcus Rashford. Atacantul de la Manchester United a încurajat-o după momentul dificil din optimi.

ADVERTISEMENT

”Si mie mi s-a întâmplat asta într-un meci al naționalei U16 împotriva Țării Galilor. Chiar și azi îmi aduc aminte de acel moment. Nu a existat nicio explicație și nu s-a mai întâmplat de atunci.

Ar trebui să fii foarte mândră de tine, țara e mândră de tine. Mă bucur să citesc că te simți mai bine. Înainte și în sus”, i-a transmis Rashford sportivei.

ADVERTISEMENT

Cine este Emma Răducanu

Emma Răducanu are 18 ani, s-a născut în Canada, la Toronto, din tată român și mamă chinezoaică. La vârsta de doi ani se muta cu familia la Londra, unde a început să practice și tenisul.

La doar 13 ani, Emma era deja considerată cea mai bună junioare din lume și câștiga prestigiosul turneu Nike Junior International.

Federația Britanică de Tenis a intuit talentul sportivei și a susținut-o permanent, iar la 15 ani Emma obținea și primele victorii la nivel de senioare.

Dacă la începutul turneului de la Wimbledon sportiva era a 338-a în clasamentul mondial WTA, după accederea în optimi saltul va fi unul impresionant, până pe 175. În turul al treilea al prestigiosului turneu de la Londra, Emma Răducanu a eliminat-o pe Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT