News

Mare grijă! Cum sunteți furați pe litoral și nu știți. Infractorii folosesc o metodă unică de a vă jefui

31.07.2020 | 10:53
Mare grija Cum sunteti furati pe litoral si nu stiti Infractorii folosesc o metoda unica de a va jefui
ADVERTISEMENT

Hoții s-au reorientat perioada această spre litoralul românesc unde vin turiști din toate colțurile țării. Metodele și escrocheriile pe care le pun aceștia la cale sunt inedite, oamenii fiind rugați să fie cu ochii în patru, în caz contrar riscând să fie jefuiți cu bună știință.

Recent, o nouă înșelătorie a apărut la malul Mării Negre. Turiștii sunt păcăliți de false agenții de modelling, ținta fiind copiii mici. Escrocii le promit părinților apariția micuților în reclame pentru diferite produse, totul în schimbul unei sume impresionante bani.

ADVERTISEMENT

Turiștii ajung să scoată din buzunar chiar și 2.000 de lei pentru o sesiune foto care are loc în niște studiouri improvizate din apropierea plajelor. Totul pentru a da senzația de seriozitate, când de fapt contractele încheiate între părți sunt false, oamenii alegându-se cu o pagubă deloc mică.

Escrocherie la malul mării. Cum sunt păcăliți turiștii

„Înșelătorie ce faceți dumneavoastră aici. Ce v-au pretins doamnă că vă oferă? Haideți să îmi explicați!”,

ADVERTISEMENT

spune un bărbat care a surprins întreaga escrocherie cu o cameră ascunsă, informează antena3.ro.

Răspunsul femeii pe care hoții încercau să o păcălească a fost unul scurt și la obiect. Turista a mărturisit că i-au fost oferite „pampers și hăinuțe de firmă” în schimbul unei ședințe foto făcută în baza unei sume de bani.

ADVERTISEMENT

Fotografii sunt răspândiți pe promenada stațiunilor, atât în Mamaia, cât și în altele mai mici, cum ar fi Eforie Nord. Oamenii legii au intrat pe fir, Protecția Consumatorului demascând o întreagă rețea de falși fotografi de modă. Până la ora actuală au fost amendate mai multe persoane.

OPC  a luat la puricat zecile de contracte încheiate de turiștii aflat pe litoralul românesc. Patru amenzi în valoare totală de 20.000 de lei au fost date de autorități, firma fiind închisă definitiv. Din păcate, în fiecare an firmele false de modelling se folosesc de această strategie.

ADVERTISEMENT

Această modalitate de racolare se practică de ani buni pe litoral, însă oamenii tot nu se învață minte. În momentul de față polițiștii din Constanța au deschis o anchetă și au rugat turiștii care au fost păcăliți să depună plângere pentru a-și putea recupera banii.

Înșelătoria nu este una nouă fiind întâlnită adesea în marile lanțuri de magazine unde oamenii sunt abordați în același fel. Pentru o sumă de bani, copiii fac câteva fotografii, ca ulterior să fie contactați telefon pentru ca micuții să apară în diverse reclame. Lucru care nu se întâmplă niciodată!

ADVERTISEMENT