Sport

Marea problemă a lui Moldovan înainte de Belarus – România: „Din păcate asta este situația”

Ce problemă are Horațiu Moldovan înainte de Belarus - România, în preliminariile Euro 2024. Portarul „tricolorilor” a prefațat duelul de joi seară de la Budapesta.
11.10.2023 | 19:43
Marea problema a lui Moldovan inainte de Belarus  Romania Din pacate asta este situatia
Horațiu Moldovan a prefațat duelul Belarus - România. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan a fost prezent la conferința de presă premergătoare duelului Belarus – România, joi, 12 octombrie, ora 21:45 în etapa a 7-a din preliminariile Euro 2024. Portarul titular al naționalei României s-a plâns atât de starea gazonului, cât și de absența suporterilor din tribune.

Marea problemă a lui Moldovan înainte de Belarus – România: „Din păcate asta este situația”

UEFA a decis ca meciul Belarus – România, de pe „Szusza Ferenc” din Budapesta, să se joace fără spectatori, din cauza implicării gazdelor în războiul din Ucraina. Horațiu Moldovan a susținut la conferința de presă că acest aspect reprezintă un impediment.

ADVERTISEMENT

„Sunt obișnuit să am o peluză foarte numeroasă în spate. Îmi place să joc cu stadionul plin, dar din păcate asta este situația. Trebuie să ne acomodăm și să câștigăm. Presiune a fost de la primul meci.

De asta ne-am apucat de fotbal, să avem această presiune constructivă. Am arătat că suntem un grup foarte unit, ne susținem în tot ceea ce facem și sperăm la final să ajungem la European.

ADVERTISEMENT

Cel mai important este să câștigăm, să mai punem 3 puncte în clasament și să fim cu încă un pas mai aproape de Campionatul European”, a declarat Horațiu Moldovan, la conferința de presă.

Moldovan: „Am arătat că suntem o echipă puternică. Toată țara așteaptă calificarea”

Horațiu Moldovan este convins că România poate obține calificarea după o pauză de opt ani la Campionatul European. Portarul Rapidului, titular între buturile naționalei, este extrem de motivat.

ADVERTISEMENT

„La echipa națională nu ai cum să fii relaxat. Nu ai cum să vii relaxat. Trebuie să vii încrezător și focusat pe tot ceea ce ai de făcut. De ce să abordăm altfel meciurile? Important este să câștigăm cele 3 puncte, apoi ne vom gândi la meciul cu Andorra. Nu ne interesează ce se întâmplă în exterior.

E o mândrie să fii portarul echipei naționale, un sentiment aparte. De asta m-am apucat de fotbal, ca să ajung să reprezint țara. Cred că toată țara așteaptă această calificare.

ADVERTISEMENT

Am arătat în aceste 6 meciuri că suntem o echipă puternică, nu ne-a învins nimeni și suntem doar la mâna noastră”, a mai spus Horațiu Moldovan.

Moldovan s-a plâns de starea gazonului: „Reprezintă un impediment”

Așa cum reporterii FANATIK din Budapesta au relatat, starea gazonului de pe „Szusza Ferenc” din Budapesta, se prezintă dezastruos. Horațiu Moldovan este de părere că suprafața de joc de pe arena echipei maghiare Ujpest le va da mari bătăi de cap.

Ulterior, fotbalistul de 25 de ani a vorbit și despre concurența în ceea ce privește postul de titular în poarta echipei naționale. „Am intrat pe gazon. E un gazon destul de prost, dar important este să câștigăm. Nu mai contează cum sau în ce stil. Cred că starea gazonului reprezintă un impediment, plecăm cu construcție de joc, acesta este stilul nostru. 

Nu am făcut nimic special (n.r. ca să-l impresioneze pe Edi). Mi-am așteptat rândul. Am venit tot timpul pregătit la echipa națională. Avem o partidă foarte dificilă, e în deplasare.

Important este să câștigăm cele 3 puncte. Mă bucur că și-a găsit locul Florin Niță și că a revenit la echipa națională. Este un băiat extraordinar, dar concurența este în 3, nu în 2, e și Târnovanu”, au fost cuvintele lui Moldovan.


  • 1.72 este cotă EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „total goluri România: peste 1.5” la meciul Belarus – România

ADVERTISEMENT