Sport

Cum arată gazonul cu 24 de ore înainte de Belarus – România. Edi: “Catastrofal” Update exclusiv

Gazonul de pe stadionul lui Ujpest se prezintă în condiții proaste cu 24 de ore înainte de Belarus - România. Fanatik a fost la arena din nordul Budapestei.
11.10.2023 | 19:50
Cum arată gazonul de pe „Szusza Ferenc” cu 24 de ore înainte de Belarus - România. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT
11-10-2023
16:58

Cum se prezintă gazonul de pe „Szusza Ferenc” cu 24 de ore înainte de Belarus - România

Gazonul de pe Stadionul „Szusza Ferenc”, care va găzdui meciul Belarus – România în preliminariile Euro 2024, se prezintă în continuare în condiții dezastruoase. 

FANATIK a vizitat stadionul celor de la Ujpest cu 24 de ore înainte de Belarus – România, iar suprafața de joc nu se prezintă deloc în condiții optime. 

Mai mult decât atât, Edi Iordănescu a inspectat gazonul înaintea conferinței de presă premergătoare meciului și a catalogat starea gazonului ca fiind o lipsă de respect la adresa echipei naționale a României.

Totodată, Horațiu Moldovan este convins că gazonul va reprezenta un impediment în duelul cu Belarus. 

„E catastrofal terenul! Consider o lipsă de respect pentru noi, dar am fost învățați să depășim bariere chiar și în această grupă, suntem pregătiți să trecem și de acest obstacol, nu ne poate împiedica o suprafață de joc.

Dar nu mi se pare firesc, mai ales că se joacă fără fani și se putea juca pe o suprafață decentă. Vom fi echipa pusă mai mult în dificultate, pentru că suntem echipa care are nevoie mai mult de victorie”, a declarat Edi Iordănescu, la conferința de presă. 

Cum arată gazonul de pe „Szusza Ferenc” cu 24 de ore înainte de Belarus - România. Foto: FANATIK.
Cum arată gazonul de pe „Szusza Ferenc” cu 24 de ore înainte de Belarus – România. Foto: FANATIK.
Cum arată gazonul de pe „Szusza Ferenc” cu 24 de ore înainte de Belarus - România. Foto: FANATIK.
Cum arată gazonul de pe „Szusza Ferenc” cu 24 de ore înainte de Belarus – România. Foto: FANATIK.
Cum arată gazonul de pe „Szusza Ferenc” cu 24 de ore înainte de Belarus - România. Foto: FANATIK.
Cum arată gazonul de pe „Szusza Ferenc” cu 24 de ore înainte de Belarus – România. Foto: FANATIK.

FANATIK îți aduce de la Budapesta cele mai importante informații înainte de meciul din preliminariile Campionatului European dintre Belarus și România. Din păcate, „tricolorii” vor avea un adversar în plus: suprafața de joc.

Gazonul de pe arena „Szusza Ferenc” e praf cu două zile înainte de Belarus – România

FANATIK a fost la stadionul celor de la Ujpest, arena de 13.500 de locuri care va găzdui meciul din preliminariile Campionatului European dintre Belarus și România. Partida se dispută pe teren neutru și fără spectatori din cauza războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Încă de la primii pași făcuți în interiorul arenei s-a putut observa cum iarba era pur și simplu „arsă” pe marginea terenului. În unele locuri gazonul a fost „ajustat” cu… nisip.

Zone mari lipsite de iarbă pe arena lui Ujpest, unde se dispută Belarus - România
Zone mari lipsite de iarbă pe arena lui Ujpest, unde se dispută Belarus – România

În momentul în care reporterii FANATIK au ajuns la marginea gazonului, mai mulți îngrijitori s-au apropiat speriați: „Please, no photo! Terenul e praf”. Rămâne de văzut dacă starea suprafeței de joc se va îmbunătăți până la ora de start a partidei.

ADVERTISEMENT

Iarba de pe arena unde se dispută Belarus – România lipsește din careul de 16 metri de la ambele porți

Suprafața de joc se prezintă în condiții și mai proaste în careul de 16 metri de la ambele porți. Sunt zone mari fără iarbă, acoperite cu nisip. Sunt speranțe însă că situația va fi remediată măcar parțial, iar muncitorii lucrează de zor.

Mai mulți muncitori întrețin lucrări de mentenanță la gazon înainte de Belarus - România
Mai mulți muncitori întrețin lucrări de mentenanță la gazon înainte de Belarus – România

În aceste condiții, construcția și jocul de posesie al naționalei României ar putea avea de suferit. Mai ales că „tricolorii” sunt echipa mai tehnică și sunt obligați să câștige dacă vor să se califice la Campionatul European din 2024.

ADVERTISEMENT

În acest moment, la Budapesta plouă ușor și sunt 11 grade Celsius. Joi, la ora meciului, nu sunt preconizate precipitații și temperatura va fi undeva la 15-16 grade, numai bună pentru fotbal ținând cont că ne aflăm aproape la jumătatea lunii octombrie.

Cum arată stadionul pe care se dispută meciul dintre Belarus și România

Stadionul se află în zona de nord a Budapestei, la aproximativ 12 kilometri de hotelul Hilton, unde este cazată naționala României. „Tricolorii” se vor deplasa în jur de 30 de minute până la stadionul unde Ujpest își dispută meciurile de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Arena este construită în 1922 și a fost renovată în urmă cu 6 ani, în 2017. Violetul acoperă în totalitate tribunele, fiind culoarea oficială de pe emblema și tricourile celor de la Ujpest.

Tribunele stadionului Ujpest, gazda meciului Belarus - România
Tribunele stadionului Ujpest, gazda meciului Belarus – România

Imediat în vecinătatea stadionului se află și sala de judo și patinoarul unde echipa de hochei își dispută meciurile de „acasă”. În fața intrării VIP se află statuia lui Szusza Ferenc, cel mai important jucător din istoria lui Ujpest.

Statuia lui Szusza Ferenc, cel care dă numele stadionului unde se joacă Belarus - România
Statuia lui Szusza Ferenc, cel care dă numele stadionului unde se joacă Belarus – România

A jucat nu mai puțin de 19 ani pentru „violeți”, în perioada 1941-1960 și le-a adus celor de la Ujpest patru titluri (1945, 1945–46, 1946–47, 1959–60). A revenit la clubul la care s-a consacrat în perioada 1963-1965 și s-a retras de la Ujpest în 1981, după ce s-a întors de la Atletico Madrid. A reușit 393 de goluri în 462 de meciuri și are și 24 de meciuri la naționala Ungariei, cu care a câștigat Cupa Balcanică în 1947.

  • 2 meciuri a jucat Belarus pe stadionul celor de la Ujpest: 1 victorie cu Kosovo (2-1) și 1 înfrângere cu Israel (1-2)

  • 1.63 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „2 solist” la meciul Belarus – România

ADVERTISEMENT