Sport

Marele Mats Wilander, impresionat de Carlos Alcaraz: „E cel mai bun lucru care i s-a întâmplat tenisului”

Mats Wilander, fostul mare tenismen, l-a lăudat pe Carlos Alcaraz după gestul său superb de la Indian Wells.
13.03.2023 | 16:59
Marele Mats Wilander impresionat de Carlos Alcaraz E cel mai bun lucru care i sa intamplat tenisului
Carlos Alcaraz e numărul 2 mondial. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz vrea să revină pe primul loc în clasamentul ATP în detrimentul lui Novak Djokovic, iar pentru asta spaniolul trebuie să câștige turneul de la Indian Wells.

Mats Wilander a vorbit la superlativul despre Carlos Alcaraz, urmașul lui Rafael Nadal

Spaniolul visează la al treilea titlu Masters din carieră, iar Mats Wilander îl apreciază enorm pe Alcaraz, despre care spune că este o gură de oxigen pentru tenisul mondial.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz s-a calificat fără probleme în optimi, după ce a trecut în turul doi de Kokkinakis și va juca împotriva favoritului numărul 31, Tallon Griekspoor.

Mats Wilander a explicat de ce îl îndrăgește atât de mult pe Alcaraz: „I-am văzut toate meciurile în Argentina și Brazilia și mi-a fost teamă că nu voi vedea același entuziasm pe teren, dar nu este cazul. Și publicul a reacționat foarte bine.

ADVERTISEMENT

Cu toții avem același sentiment: Carlos Alcaraz este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat tenisului de foarte mult timp. Spun asta pentru că ne simțim cu toții revigorați de comportamentul său pe teren și de modul în care joacă”.

Carlos Alcaraz i-a pus gând rău lui Novak Djokovic, absent de la Indian Wells: „Locul 1 este un obiectiv excelent”

Carlos Alcaraz poate profita de absența lui Novak Djokovic de la Indian Wells și să revină din nou pe primul loc în ierarhia mondială cu un parcurs perfect la Indian Wells și Miami.

ADVERTISEMENT

Iar spaniolul a spus clar că acesta este obiectivul său în Statele Unite: „Voi încerca să fac asta. Pentru mine, să câștig acest turneu și să fiu din nou numărul 1 mondial este un obiectiv excelent”.

Stefano Tsitsipas poate fi de asemenea noul lider mondial, iar Alcaraz va avea concurență acerbă: „Desigur, sunt destul de mulți jucători grozavi care au șanse să câștige turneul, dar eu cred în șansele mele”.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz a revenit în forță în 2022, după ce a ratat Turneul Campionilor și Australian Open din cauza unei accidentări. Ibericul a câștigat turneul de la Buenos Aires (Argentina) și a mai jucat o finală și la Rio în Brazilia.

ADVERTISEMENT