Life

Marele oraș din România unde oamenii au apă doar la ore fixe. Curge doar câteva ore pe zi, iar motivul e complet neașteptat

Într-un mare oraș din România oamenii au apă doar la ore fixe. Aceasta curge doar câteva ore pe zi, iar motivul e complet neașteptat.
30.01.2024 | 10:09
Marele oras din Romania unde oamenii au apa doar la ore fixe Curge doar cateva ore pe zi iar motivul e complet neasteptat
Marele oraș din România unde oamenii au apă doar la ore fixe. Sursă foto: Pinterest, observatornews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un oraș din România, oamenii au apă doar la ore fixe. Au doar câteva ore la dispoziție pe zi să se spele, ori să prepare mâncare, pentru că mai apoi, aceasta se oprește. Care e motivul?

Marele oraș din România unde oamenii au apă doar la ore fixe

Dacă în general, apă are toată lumea în casă, iată că locuitorii din acest mare oraș din România nu o duc chiar atât de bine. Ei pot face baie doar la ore fixe. Și situația e mai gravă decât pare la prima vedere.

ADVERTISEMENT

Care este motivul și despre ce oraș este vorba? Locuitorii din Roman, de altfel al doilea cel mai popular oraș din județul Neamț, trăiesc o poveste complet neașteptată. Apa curge doar la ore fixe în acest oraș din România.

Primăria, dar și compania de apă sunt responsabile. Pe de altă parte, seceta ar fi și ea de vină în ceea ce privește situația actuală. Localnicii recunosc că atunci când văd apă la robinet, e precum o zi de sărbătoare.

ADVERTISEMENT

”E foarte mare sărbătoare. Nu-i ceva normal ce se întâmplă. Chiar fără apă, dar ce suntem..in ce secol suntem? Venim de la serviciu, nu avem cu ce ne spăla, nu avem cu ce spăla copiii”, spun localnicii, conform observatornews.ro.

Locuitorii își duc hainele la spălat la rude

Și totuși cum s-a ajuns într-o astfel de situație într-un mare oraș din România? Compania de apă sistează furnizarea apei timp de 4 ore pe zi. De asemenea, în cursul nopții, apa de la robinet este oprită.

ADVERTISEMENT

Leonard Achiriloaei, primar municipiul Roman, confirmă faptul că sunt probleme. E nevoie de reabilitarea instalațiilor, dar și de mai multe reparații, care necesită pe lângă timp, și bani.

„De-a lungul timpului compania în loc să facă întreţinerea şi reparaţiile aşa cum au fost prevăzute în contract şi să investească în reabilitarea instalaţiilor mai mult a incasat.”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Sunt persoane care au ajuns să își ducă hainele la spălat la țară, la părinți. De asemenea, nu puțini sunt cei care își fac rezerve. Pun apă în bidoane, astfel încât să se poată spăla sau să poată să găsească atunci când este nevoie.

Iar situația din acest mare oraș din România afectează inclusiv spitalul. Chiar și așa, s-au luat măsuri în acest sens. Astfel, constant sunt făcute rezerve astfel încât să nu se pună problema de a rămâne fără ea.

„Spitalul are rezervă de apă. În ultima perioadă nu au fost situații în care să rămânem fără, iar dacă sunt astfel de situaţii, cei de la ISU vin si umplu rezerva de apă”, a spus dr Maria Andrici, manager Spitalul Roman.

ADVERTISEMENT