News

Fără apă caldă, în București, pentru mai multe zile. Ce spune primarul Nicușor Dan

Bucureștenii rămân fără apă caldă pentru mai mult timp. Potrivit primarului Nicușor Dan, situația se va prelungi cu câteva zile.
09.08.2023 | 10:44
Fara apa calda in Bucuresti pentru mai multe zile Ce spune primarul Nicusor Dan
Fără apă caldă, în București, pentru mai multe zile. colaj Fanatik/ Foto: Facebook Termoenergetica București/ Hepta
ADVERTISEMENT

Fără apă caldă, în București, pentru mai multe zile. Anunțul a fost făcut, miercuri dimineață, de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Potrivit edilului, situația privind sistarea apei se va prelungi.

Fără apă caldă, în București. Anunțul primarului Nicușor Dan

Bucureștenii care locuiesc în zonele vizate au rămas fără apă caldă încă de la 1 august. Măsura a fost luată pentru a fi efectuate lucrări de înlocuire a conductelor, dar și din cauza unor avarii.

ADVERTISEMENT

Vorbim de aproximativ 6.000 de blocuri, vizate fiind în special imobile din sectoarele 2, 3 și 4. Deși, inițial, s-a anunțat că lucrările vor fi finalizate până la data de 11 august, primarul Nicușor Dan anunță că lucrarea din Sector 3 se va prelungi.

„Este o lucrare amânată de foarte mult timp. E un cămin în strada Releului, pe magistrală, dat în funcțiune în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări.”, a transmis primarul Capitalei, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

„A fost obligatoriu, pentru a nu fi în situația din iarnă 2020”

Totodată, Nicușor Dan a ținut să precizeze că lucrările erau necesare pentru a nu se repeta situația din iarna anului 2020. La vremea respectivă, locuitorii din sectorele 2 și 3 au rămas fără apă.

„A fost obligatoriu, pentru a nu fi în situația din iarnă 2020, de a avea două sectoare fără apă – 2 și 3 – s-a luat decizia ca această lucrare pentru acest cămin să fie făcută simultan cu oprirea planificată a CET Sud.

ADVERTISEMENT

Termenul de finalizare pentru această lucrare era anunțat pentru 11 august. Din informațiile pe care le am, o să mai fie prelungit cu câteva zile. Când lucrarea se va finaliza, o să putem folosi CET Progresul pentru sectoarele 2, 3”, a adăugat primarul Nicușor Dan.

În ceea ce privește avariile, o parte dintre acestea ar urma să fie remediate în aproximativ o săptămână. E vorba de 70% din imobilele din București care au rămas fără apă în urma problemelor la rețeaua de termoficare.

ADVERTISEMENT

Conform Termoenergetica, doar 30 la sută din sistemul de termoficare din București se află în stare de funcționare normală la ora actuală. „Avariile sunt relativ normale. Până acum, acestea au fost gestionate. În trecut echipele Termoenergetica interveneau imediat, astăzi vedem o anumită lentoare care caracterizează noul Bucureşti”, a atras atenția consilierul general Marius Pavel.

ADVERTISEMENT